Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Uns 40 joves de Salou participen al projecte esportiu FutbolNet que imparteix Fundació FC Barcelona

dilluns 23 novembre 2015

Es basa  en el foment cinc de valors i utilitza la metodologia dels 3 temps

Les sessions tenen lloc a les instal·lacions esportives de l’Institut Marta Mata

Uns 40 joves de Salou estan participant aquest curs escolar al projecte FutbolNet, impulsat per la Fundació FC Barcelona que pretén educar els infants i joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva, concretament del futbol. El programa s’aplica durant diversos mesos del curs escolar, amb dues sessions de dues hores per setmana i es practica a l’IES Marta Mata de Salou, gràcies a la intermediació de l’Ajuntament de Salou.

Avui s’ha presentat en roda de premsa a les mateixes instal·lacions educatives amb la participació de Ramon Garriga, Director Tecnic de FutbolNet; Pere Granados, alcalde de Salou; Julia Gómez, regidora d’Esports de l’Ajuntament, i de Carme Moreno, directora del centre on s’imparteixen les classes amb els joves.

FutbolNet és un projecte basat en la metodologia Futbol3, una eina d’intervenció social nova a Catalunya, d’èxit reconegut en experiències a Colòmbia i a Alemanya. És un mètode innovador que reeduca a través de l’esport i permet treballar amb grups de joves temes com la convivència, la discriminació, el gènere, etc. Garriga, ha explicat que "la clau per a 'FutbolNet' és el diàleg. A través d’aquesta eina, els jugadors i jugadores no només entren en una relació de respecte i enteniment mutu, sinó que també adquireixen confiança en si mateixos i sentit de responsabilitat".

El projecte s’aplica a Salou, en col·laboració amb la Diputació, i permet treballar en diferents barris amb diverses metodologies d’intervenció segons entorns i destinataris. Els beneficiaris del projecte són grups d’infants i joves d’entre 10 i 16 anys, la majoria d’ells provinents de l’espai Dofí Màgic i del mateix Institut Marta Mata, seleccionats prèviament seguint criteris de vulnerabilitat social i econòmica, entre altres. Les sessions es duen a terme sempre en horari extraescolar.

El futbol de FutbolNet té unes regles especials. Per exemple, no existeix la figura de l’àrbitre sinó la del ‘mediador’, un moderador que tutela el joc sense amonestar. Els equips són mixtes. Les sessions es divideixen en tres parts: una discussió anterior al partit per parlar del valor que es treballarà durant la sessió i pactar les normes del partit, un partit de futbol i una xerrada posterior. El diàleg es converteix, doncs, en una part del joc i no en un complement.

Durant la seva aplicació FutbolNet fa incidència en 5 valors, marcats com a essencials pel desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc. Aquest valors són: Esforç, Respecte, Treball en Equip, Humilitat i Ambició. Al voltant de cadascun d’aquests conceptes es juga una lligueta i l’equip guanyador no és el que marca més gols si ni el que millor ha aplicat les normes del valor.

Per l'alcalde de Salou, Pere Granados, "aquesta es una gran oportunitat per als joves del municipi d'adquirir uns valors i una formació tot practicant l'esport, i utilitzant el futbol com a eina educativa i a través del recolzament de tota una entitat com es el FC Barcelona".

A cada localitat la Fundació FC Barcelona disposa d’un equip educatiu que implementa el programa i compta amb el suport de cada Ajuntament. Els educadors i monitors encarregats de treballar amb els infants compten amb la formació en la metodologia FutbolNet que imparteix Fundació FC Barcelona així com amb un assessorament.

Galeria d'imatges

futbolnet-1.jpg
P1210532.jpg
P1210613.jpg
P1210584.jpg

Document Actions