Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Victoria Sorokina: A l'Academy Acapella de Salou, s'aprèn a fer brillar la veu

dissabte 12 agost 2023

  • Victoria Sorokina, una professora russa resident a Salou des de fa gairebé 10 anys, va obrir ara fa un any, una escola de cant (Acapella Academy). En té alumnes de diferents edats que volen millorar la seva veu i aprendre tècniques de cant. Victoria Sorokina és una de les artistes que pujarà a l'escenari de les Nits Daurades juntament amb components de la seva acadèmia: Marisa LaurobaGalyna Chupurun, Gemma Semmis Bó i Marta Barragán.

P: Vostè és la propietària de l'Acapella Academy a Salou...
R: Sí, efectivament. Fa un any que la vam inaugurar. Esperem que a poc a poc anem fent camí i que vulguem que esdevingui un lloc de referència pel món del cant al territori.

P: D'on li ve la passió per la música i quin ha estat el seu recorregut fins a arribar aquí?
R: Des de molt petita m'ha interessat la música. La meva família també és amant d'aquest art, així que suposo que ho porto als gens. Tota la meva infància la vaig passar estudiant al conservatori superior de música, a més d'assistir a classes de cor i vocalització. Recordo que amb només 5 anys ja estava a l'escenari amb l'Orquestra Simfònica de l'Escola de Música i Arts de Moscou. Durant l'adolescència, vaig participar en molts concursos de cant i ball, i vaig tenir la sort de guanyar diversos d'ells. Als 19 anys, vaig començar a formar part del col·lectiu vocal del conservatori de Rostov On Dov. Fins i tot vaig arribar a estar entre els 30 millors músics a la televisió de Moscou! Va ser una experiència emocionant.
A partir d'aquell moment, vam crear un grup musical que ens va portar a viatjar i conèixer llocs meravellosos. Tota una aventura. El 2015, em vaig enamorar d'Espanya i vaig decidir professionalitzar-me com a professora de cant.

P: L'acadèmia és essencialment de cant, oi?
R: Sí, l'essència de l'acadèmia és el cant. Actualment, tenim una vintena d'alumnes de totes les edats. Les nostres classes estan enfocades a ensenyar tècniques vocals i de cant, així com a potenciar l'oïda i el sentit musical.

P: Esteu fent activitats extraescolars...?
R: Sí, oferim activitats extraescolars, i al setembre tornarem amb les energies renovades. Tenim grups per a adults i nens. També oferim classes individuals i en grup, adaptant-nos a les necessitats dels nostres alumnes.

P: Hi ha molt talent per descobrir?
R: Sense cap mena de dubte. A Salou no hi ha moltes opcions per formar-se en el cant, i això fa que sigui més difícil trobar un lloc on desenvolupar aquest talent latent. Moltes persones a la nostra acadèmia es consideren artistes en potència, i molts d'ells somien amb actuar en solitari en un escenari. Fins ara, no havien tingut l'oportunitat d'aprendre tècniques i perfeccionar la seva veu. Aquí els donem l'oportunitat de sentir-se com autèntiques estrelles, els proporcionem les cançons que els agraden i els ajudem a millorar mitjançant la correcció. Això els ajuda a despertar la seva passió per la música i a guanyar experiència en l'escenari. Amb els nens, la diversió és assegurada. Pel que fa als adults, els costa una mica més, ja que molts no estan acostumats a l'escenari. Per a alguns, el cant és com una teràpia que els ajuda a expressar-se i a relaxar-se.

P: En què li agradaria convertir l'acadèmia?
R: El meu somni és convertir l'acadèmia en un autèntic referent en l'àmbit musical i formatiu. Vull expandir els recursos i comptar amb més professors i monitors per atendre millor als alumnes. La meva aspiració és que Salou esdevingui un referent no només en el món de la música, sinó també en la formació musical de qualitat.

P: És important l'oportunitat d'actuar a les Nits Daurades, oi?
R: Sense cap mena de dubte. És una oportunitat d'enorme rellevància i molt motivadora. La gent està entusiasmada amb aquesta oportunitat. Hi ha moltes persones que mai no havien pujat a un escenari i aquesta és la seva gran oportunitat. Estic molt agraïda a l'Ajuntament de Salou per brindar-nos aquesta possibilitat d'actuar davant d'un públic que compta amb milers de persones. Vull expressar la meva gratitud a l'alcalde Pere Granados i al regidor de Festes per donar-nos aquesta oportunitat única.

Document Actions