Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Villatoro destaca en el pregó de la Festa Major del 30 d'octubre que "és un acte de cohesió social"

El director de l’Institut d’Estudis Catalans, Vicenç Villatoro, va parlar de la necessitat de vertebrar tradicions per construir comunitats

dimecres 26 octubre 2011

Salou va encetar ahir a la nit el gruix dels actes de la Festa Major del 30 d’octubre que commemoraran enguany el 22è aniversari de la segregació i del naixement de Salou com a municipi independent. El pregó, va ser pronunciat per l’escriptor, periodista i polític català, Vicenç Villatoro; actual director de l’Institut Ramon Llull qui va agrair la possibilitat d’encetar les festes. “Començar una festa és un privilegi; és una acte d’hospitalitat i és un dels grans moments de construcció d’un Nosaltres”, va arrancar el seu parlament. Així mateix, Villatoro va destacar que la segregació és un fet administratiu i que la festa, per tant, és de nova planta. Ara bé, també va assegurar que “inventar-se una tradició és el que sempre s’ha fet, i per tant, és útil per vertebrar i per combatre la manca de cohesió social”. Per la seva part, l’alcalde Pere Granados, va rebre prèviament el pregoner -junt amb la regidora de Cultura, Maria José Rodríguez-  al despatx d’alcaldia per signar el llibre d’honor. Posteriorment, ja a la sala de plens, en el discurs, Granados va comentar que “mantenir viva la  història de la nostra independència és un acte que reafirma la voluntat salouenca de no perdre una de les grans referències que demostra una actitud  de confiança en el futur de Salou i d’esforç col·lectiu per continuar en la línia de construir una ciutat moderna en serveis, dinàmica econòmica i socialment, i vital culturalment, per tal d’enriquir i donar solidesa a la seva identitat i cohesionar la seva comunitat” i també va voler recordar que aquest 2011 “hem perdut un dels més notables segregacionistes: el Manuel Albinyana, al qual, volem dedicar una especial menció en aquest acte”.

Abans del pregó, també es va presentar el llibre d'Ivan Andreu sobre la 'Modernització i nova gestió pública als ajuntaments del Camp de Tarragona'.

Galeria d'imatges

DSCN2321.JPG
DSCN2334.JPG
DSCN2310.JPG
DSCN2296.JPG
DSCN2321.JPG
DSCN2334.JPG
DSCN2296.JPG
DSCN2310.JPG

Document Actions