Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Vint-i-dos socorristes custodiaran les platges de Salou a partir del 15 de maig

Demà comença el dispositiu que a partir de l’1 de juliol la xifra s’incrementa fins als 28. Avui s’ha fet la tradicional foto de família amb l’empresa de salvament i socorrisme

dilluns 14 maig 2012

Les platges de la capital de la Costa Daurada viuran a partir de demà dimarts 15 de maig el desplegament dels serveis de salvament i socorrisme amb un dispositiu total de 22 persones; cal recordar però que el passat 30 de març van iniciar la seva presència física per la platja de Llevant, però amb disponibilitat de maniobra a la resta de platges en cas que siguin requerits. Aquest migdia, s’ha fet a la plaça de les Comunitats Autònomes la tradicional foto de família d’inici de servei i amb el material del que disposen els efectius per dur a terme la tasca fins al 15 d’octubre. La novetat d’enguany rau en que aquesta campanya –com ha explicat l’alcalde Pere Granados, es comptarà amb una nova ordenança que regularà el bany amb bandera vermella fent extensiva una prohibició que suposarà una multa de 400 euros per als infractors. “Iniciarem ben properament una campanya d’informació sobre la normativa i distribuirem un fulletó en cinc idiomes per tal que la població i els nostres visitants estiguin assabentats de la mesura que pretén prevenir”.

Per la seva part, la regidora de Platges, Julia Gómez assegurava que “som l’únic municipi que mantenim el servei des del 30 de març i fins al 15 d’octubre; tenim quasi 7 mesos de vigilància a les nostres platges”, ha dit; per tant amb una cobertura més que important i que culmina amb un moment àlgid de personal coincidint amb els mesos de juliol; agost i fins al 30 de setembre. Un any més l’empresa concessionària Altesport, 2000 SL és l’encarregada de prestar aquest servei. En total, als 3,6 quilòmetres de platges de Salou hi ha 14 punts de vigilància, reforçats a mesura que s’acosta el gruix de la temporada turística (des de l’1 de juliol i fins el 30 de setembre) quan el nombre de socorristes augmenta fins a 28 per la instal·lació de dues plataformes aquàtiques; una a Llevant i una altra a Ponent; a més d’intensificar el control a la platja que, de sempre, compta amb una major afluència. En aquest sentit, als extrems de la platja de Llevant (a la zona del carrer Colom i al Port) s’hi destinen dos socorristes més, aconseguint d’aquesta manera una àmplia cobertura en les tasques de salvament i vigilància. Fins el 15 d’octubre se seguirà extremant la seguretat a les platges, coincidint ja amb la finalització de la temporada. L’any passat es van dur a terme quasi 1.400 assistències a les platges.

La regidora de Platges ha recordat també que –en temporada alta- entre les deu del matí i les vuit del vespre de manera ininterrompuda hi haurà dos socorristes a la platja Llarga, dos a Platja Capellans, 3 a la platja de Ponent; 4 més a Llevant i un coordinador. A aquest capital humà s’ha d’afegir la incorporació del servei de l’ambulància. El cost del servei es manté com l’any passat en 340.000 euros.

Galeria d'imatges

premsa3.JPG
premsa_2.JPG
premsa.JPG
premsa_2.JPG
premsa3.JPG
premsa.JPG

Document Actions