Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Visites guiades gratuïtes a la Vila romana de Barenys aquesta Setmana Santa

Els dilluns, dimecres i dissabtes per la tarda uns guies professionals oferiran explicacions sobre el parc arqueològic on fa 2.000 anys es fabricaven àmfores i es produïa vi

divendres 11 abril 2014

El Patronat de Turisme de Salou realitzarà durant tota la Setmana Santa i la setmana posterior visites regulars a la Vila Romana de Barenys, en concret, els dies  14, 16, 19, 21, 23 i 26 d’abril. Els horaris establerts perquè els visitants coneguin de prop les restes romanes serà de 18h a 20h i els interessats podran accedir de manera gratuïta. Es tracta d’una iniciativa que ha tingut molt bona acollida en anteriors ocasions que vol posar en valor el patrimoni històric i cultural de Salou.

La Vila Romana de Barenys està ubicada al carrer Domènech i Muntaner, un emplaçament força desconegut per als salouencs però amb unes peces úniques i en bon estat de conservació. Així, després incloure aquest espai dins dels itineraris de visita de monuments i indrets destacats del municipi ‘Un passeig per Salou’, durant els dies de Setmana Santa i la setmana posterior així com durant els mesos d’estiu es realitzen aquest tipus de visita. Recentment, també s’han realitzat diverses visites amb els turistes d’Imserso.

Les visites dels propers dies –que comptaran en tot moment amb una guia i panells explicatius- tenen un caràcter gratuït i no cal demanar cita prèvia al Patronat de Turisme. Les visites es faran en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès). Cal recordar que el parc arqueològic de la vila romana de Barenys està format per les restes d’un jaciment d’època romana, corresponents a un edifici destinat a la producció de ceràmica que es posa en funcionament entre el segle I a.C. i I d.C. En aquest moment, els romans arribats a Tàrraco construeixen nombroses viles per explotar els recursos de la zona.

El conjunt arqueològic de Barenys estava destinat a la fabricació de materials de construcció i d’àmfores per a l’exportació de vi tarraconense. Consta d’un forn per coure ceràmica que conserva completament la cambra de foc i, al seu costat, hi ha restes d’un gran espai columnat que correspondria als tallers on els terrissers treballarien les peces de fang.
Tot i que les restes conservades son molt reduïdes, també es considera l’existència d’una premsa per a produir vi, gràcies a la troballa d’uns contrapesos que suggereixen que es tractaria d’una premsa de palanca. S’han conservat també diverses restes d’àmfores i altres contenidors que servirien per emmagatzemar-hi el vi procedent de vinyes plantades a les proximitats.

Galeria d'imatges

home.jpg
RLM140331_106BX-®.jpg

Document Actions