Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Visites guiades i gratuïtes als jaciments de Salou, aquest cap de setmana

divendres 05 juliol 2024

El Patronat Municipal de Turisme de Salou, amb la col·laboració de l’àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament, organitza, aquest primer cap de setmana, dues visites guiades gratuïtes als jaciments històrics de la Vil·la Romana de Barenys i La Cella Kallipolis.

Així, aquest dissabte, dia 6 de juliol, a les 11 h, hi ha programat, en castellà, un recorregut per la Vil·la Romana de Barenys.

Les inscripcions es poden fer a través del següent enllaç.

El punt de trobada és a l’entrada del carrer Domènech Sugrañes i Gras. Cal portar calçat còmode, aigua, gorra i crema solar.

Aquest dissabte, dia 6 de juliol, a les 11 h, hi ha programat, en castellà, un recorregut per la Vil·la Romana de Barenys

Diumenge, 7 de juliol, a les 11 h, s’ha organitzat una visita al jaciment protohistòric de La Cella –Kallipolis-, en català. El lloc de trobada és a la plaça de les Palmeres. També és recomanable portar calçat còmode, aigua, gorra i crema solar.

Diumenge, 7 de juliol, a les 11 h, s’ha organitzat, en català, una visita al jaciment protohistòric de La Cella –Kallipolis-

Les inscripcions es poden fer a través d’aquest enllaç.

Les visites duren una hora, aproximadament, i tenen com a finalitat donar a conèixer el ric patrimoni històric del municipi de Salou.

Patrimoni històric i cultural
El parc arqueològic de la Vil·la romana de Barenys -ubicat al carrer Domènech Sugranyes i Gras, al municipi de Salou- està format per les restes d’un jaciment d’època romana, corresponents a un edifici destinat a la producció de ceràmica que es posa en funcionament entre el segle I a. C. i I d. C. En aquest moment, els romans arribats a Tàrraco construeixen nombroses vil·les per explotar els recursos de la zona.

El parc arqueològic de la Vil·la romana de Barenys està format per les restes d’un jaciment d’època romana

El conjunt arqueològic de Barenys estava destinat a la fabricació de materials de construcció i d’àmfores per a l’exportació de vi tarragoní.

D’altra banda, el Jaciment de la Cella – KALLIPOLIS- es troba ubicat al paratge anomenat La Torre Alta, al Racó de Salou, just a tocar de la costa, en un turó que s’eleva sobre el cap de Salou que li proporciona un ampli domini visual sobre tota la badia de Tarragona.

El Jaciment de la Cella – KALLIPOLIS -, des del 2010, ha estat objecte d’intervencions arqueològiques ininterrompudes

El jaciment ha estat objecte d’intervencions arqueològiques ininterrompudes, des de l’any 2010 pel Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili (GRESEPIA).

El seu traçat urbà i la pròpia arquitectura del poblat serien els elements més destacats, convertint aquest jaciment en un unicum a tota la Cessetània, regió ibèrica del Camp de Tarragona.

Galeria d'imatges

cartell visites als jaciments de salou.jpg
ajuntament-salou-176.jpg

Document Actions