Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Xerrada sobre Cooperació Internacional i Conservació de la Natura

dimecres 27 setembre 2006

El proper dia 5 d'octubre, a les 19h, al Centre Cívic de Salou hi haurà una xerrada sobre la recuperació dels boscos de Polylepis al Perú. La Fundació Natura promou, en col·laboració de l'Ajuntament de Salou, la recuperació d'aquests boscos per la millora de l'entorn i de la població.

Històricament, els Andes Peruans han estat replets de boscos de Polylepis. La seva llenya ha estat utilitzada pels quechuas per a cuinar i escalfar-se. Però aquesta cultura mai ha tingut en compte la necessitat de plantar nous arbres i, poc a poc, han anat quedant-se sense arbres per sobreviure.

Actualment els boscos d'aquesta espècie tan sols ocupen un 7% de la superfície original, i l'obtenció de la llenya és cada cop més difícil per les comunitats andines, havent-se de desplaçar molts quilòmetres per trobar material per cuinar.

Amb l'objectiu de contribuir a la conservació i restauració del patrimoni natural i de millorar la qualitat de vida de les poblacions locals, el que s'intenta és reforestar la conca dels aiguamolls de Huacarpay, a prop de Cuzco, a més de proporcionar la utilització de cuines més eficients enèrgicament per part de la població.

Enguany, la plantació d'aquests arbres a tingut lloc durant els mesos de desembre i gener i s'han plantat més de 50.000 arbres. Entre aquests mesos s'han plantat 27.000 més.

A la plantació d'enguany hi ha participat, entre d'altres, l'Ajuntament de Salou que col·labora enèrgicament amb la Fundació Natura i 'La Asociación Ecosistemas Andinos (ECOAN)', amb una quantitat de 4.000 arbres per plantar a la conca.

A l'Ajuntament volem col·laborar activament amb aquells països anomenats del 3er món, tant en matèria de medi ambient com de salut'. També afegir que ' la recuperació dels boscos al Perú es fa amb l'objectiu de contribuir a que la qualitat de vida de la població sigui millorable'.

Document Actions