Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

S’acorden mesures per la protecció mediambiental de Cap Salou per crear un pulmó verd i evitar creixements urbanístics desmesurats

dimecres 06 juliol 2016

El govern ha tirat endavant una modificació de crèdit per import de 3,5 milions d’euros, entre d'altres qüestions  per a fer front a compres de finques situades a la zona per on ha de discórrer el camí de Ronda

 

També s’ha aprovat unànimement una moció per la reducció de les emissions de C02 i la redacció d’un pla d’acció en matèria d’energia sostenible 

 

El ple de l’Ajuntament de Salou ha acordat avui donar un pas més en la preservació del Cap Salou atenent la planificació del pla d’ordenació del municipi (POUM) del 2003 que determina la compra de finques del litoral per la construcció de la segona fase del camí de Ronda. L’alcalde, Pere Granados, ha assegurat que aquest gran projecte en la zona de Cap Salou és imprescindible “per preservar la natura en aquest entorn. És on hi ha un pitjor desenvolupament urbanístic –ha manifestat- i amb aquest acord que mantenim del 2003 estem aconseguint patrimoni municipal d’interès públic de cara al present i el futur”; a més de recordar que “la planificació del 2003 fa que ara paguem pels terrenys però si no ho féssim estaria destrossat. Fixeu-vos quina herència tenim”.

Per la seva part, el regidor de Gestió Econòmica, Toni Brull, ha defensat aquesta modificació de crèdit de 3.579.000 euros; dels quals uns 2,6 es destinen a la compra de terrenys i per fer front a sentències judicials per preus contradictoris d’aquestes adquisicions patrimonials. “Aquests diners van destinats a la preservació del litoral; en contra de l’agressió urbanística i per donar continuïtat al camí de Ronda”. A més, com apuntava Brull,  “aquesta modificació es pot dur a terme gràcies a l’estalvi que s’ha aconseguit en exercicis anteriors; per tant, sense anar a crèdit i sempre amb la finalitat de preservar de l’agressiu urbanisme que veiem a la costa en determinats punts de la costa”.

Una segona part de la modificació per atendre petites despeses i compromisos de despesa d’anys anterior a més d’uns 60.000 euros que afecten a diferents increments de crèdit d’aspectes socials, majoritàriament. I, un tercera part de la modificació per un import total de 104.000 euros que es destinen a transferències internes entre partides del pressupost ordinari.

La modificació de crèdit ha comptat amb el suport dels 12 regidors del govern (CiU i PSC), l’abstenció dels 4 regidors de Ciutadans i els vots contraris dels 4 regidors del PP i ERC.

 

Moció per l’estalvi energètic

Un altre dels punts de l’ordre del dia ha estat l’aprovació unànime d’una moció que C’s va retirar el passat plenari i que en aquest s’ha consensuat entre tots els grups polítics. L'objectiu que es persegueix amb aquesta moció “no és només disposar de la certificació energètica de cada un dels edificis, sinó que també té per objecte detectar l’estat dels nostres edificis des del punt de vista de l'eficiència energètica i conèixer els sistemes de suport, per convertir-los mitjançant actuacions futures en edificis més eficients, aconseguint un menor impacte mediambiental i reduint els costos associats al consum energètic”. Així, entre altres acords s’insta “a l’Ajuntament i a la resta d’institucions públiques a que portin a terme, el més aviat possible, segons les possibilitats, i a mesura que tinguin dotada la partida pressupostària corresponent, l’obligació derivada d’imperatiu legal de disposar i exhibir el corresponent certificat d’eficiència energètica en tots els edificis, segons s'estableix en la Directiva 2010/31/UE i el Real Decret 235/2013, que es d'aplicació en edificis o parts d'edificis en els quals una autoritat pública ocupi una superfície útil total superior a 250 m²”. També que “les certificacions, estudis, propostes i projectes d'actuació siguin realitzats pels tècnics de l'Ajuntament, en la mesura de lo possible, tal i com autoritza el propi articulat de la llei”, a més “d’executar el pla municipal d'acció en matèria d'energia sostenible, en el qual es contemplen les accions necessàries per aconseguir reduir les emissions de CO2 del municipi en un 20% per l'any 2020 i es compleixi l’objectiu de que gradualment tots els subministraments energètics municipals estiguin basats únicament en energies renovables”. La moció s’ha aprovat per unanimitat.

Document Actions