Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou acull l'exposició itinerant Orgánica

dilluns 17 agost 2009

Demà 18 d'agost s'inaugura la mostra organitzada des de la Regidoria de Medi Ambient, amb col·laboració amb l'Agència de Residus de Catalunya

El Teatre Auditori de Salou acollirà del 18 al 30 d'agost l'exposició itinerant Orgànica. L'exposició consta de vuit lletres gegants, que conjuntes formen la paraula ORGÀNICA.
Per exemple:

La lletra O. La recollida selectiva.
Si fem la recollida selectiva estalviarem recursos i energia, i contribuirem a la reducció de l'impacte del canvi climàtic. També permetrem que els dipòsits controlats tinguin una vida útil més llarga. En definitiva millorem les condicions de vida de les generacions presents i futures.

La lletra R. Fracció orgànica.
Si aquests residus no es recullen selectivament i es destinen a un abocador poden provocar problemes ambientals. La seva bona gestió i tractament contribueixen a una millora mediambiental notable.

La lletra G. Fracció orgànica.
Entenem com a fracció orgànica el conjunt de residus procedents d'éssers vius: animals i vegetals. La seva composició la formen bàsicament restes de menjar i plantes que en descompondre's es transformen en compost (adob orgànic).

La lletra A. Fracció orgànica.
Composta per: restes de fruita i verdures, restes de carn i de peix, closques d'ou i de fruits secs, paper de cuina i tovallons bruts, marro de cafè i restes vegetals, serradures i taps de suro.

La lletra N. De la fracció orgànica es fa el compost.
A catalunya existeix una xarxa de plantes de compostatge i de digestió anaeròbica que reciclen la fracció orgànica.

La lletra I. El compost.
El compost és un producte orgànic procedent del procés de compostatge de residus orgànics, l'ús del qual pot resultar beneficiós per al sòl i/o el desenvolupament de les plantes.

La lletra C. Ara, també depèn de tu.
Ajudar a transformar la fracció orgànica en compost és molt senzill. Només cal que a l'hora de llençar els residus orgànics no els barregis amb altres residus, sinó que els dispositis en un cubell específic i utilitzant, preferentment, bosses compostables. Posteriorment, cal lliurar aquests residus al servei de recollida d'acord amb el sistema indicat pel teu ajuntament.

La lletra A. Utilitzem el compost.
El compost de qualitat es considera un adob orgànic totalment natural.

A través d'aquestes lletres podrem conèixer el procés de transformació de la fracció orgànica fins a obtenir-ne compost, així com els beneficis que comporta per a la salut i el medi ambient. La Regidora de Medi Ambient, Montserrat Porter, ha manifestat que: 'es una gran oportunitat per tal d'apropar i conscenciar de la recollida selectiva i la millora del medi ambient per part de tots'. La regidora també ha comentat que: 'Salou vol facilitar així a la població una nova eina de conscienciació i aprenentatge sobre els beneficis de la recollida selectiva per tal de fomentar la separació de la fracció orgànica'.

L'exposició romandrà instal·lada al passadís del TAS (entre l'Ajuntament i el Centre Cívic) i es podrà visitar del 18 al 30 d'agost de 2009 en l'horari habitual d'obertura del Teatre Auditori de Salou. Tots aquells que hi esteu interessat hi esteu convidats.

Document Actions