Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou manté obert el diàleg amb l’empresa propietària del solar de la Duana, Amsamar

Avui s’han desestimat al plenari les al·legacions que havien presentat contra el pressupost del 2014

dimecres 29 gener 2014

L’alcalde de Salou, Pere Granados, assegura estar convençut que amb el diàleg s’arribarà finalment a una entesa amb els propietaris del solar de l’antiga Duana, al carrer Barcelona davant el litigi que enfronta Ajuntament i empresa. Malgrat tot, per “qüestions sobrevingudes” de la propietat han demanat darrerament l’execució de sentència i reclamen a l’Ajuntament de Salou una indemnització que ja va recollir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en una primera sentència favorable a la propietat.

Cal recordar que la paràlisis del solar es remunta a  l’aprovació del POUM l’any 2003, que va generar un recurs per part de la propietat i una sentència del TSJC l’any de 2010, on es reconeixia el dret de l’empresa a demanar una indemnització per tal de compensar el perjudici que li havia ocasionat el POUM, que havia modificat els aprofitaments i els usos urbanístics del solar, suposant un greuge comparatiu en relació a l’entorn, d’us residencial.  Amb la modificació puntual del POUM, al solar (d’uns 2.300 m2 de superfície), se li atorga l’antiga qualificació d’ús residencial, si bé preveu planta baixa i la primera planta d’ús comercial.

 

“Hi ha moltes maneres d’indemnitzar –ha dit el batlle- i de fet, nosaltres no renunciem a la restitució íntegra d’allò que preveia el pla general abans de la modificació urbanística del 2003; per tat, tornant als inicis del que podien construir en aquest solar”. A banda, “n’estic convençut –ha dit- que quan tinguin un nou projecte que s’ajusti a allò que permet el pla general de Salou arribarem a una entesa perquè l’Ajuntament sempre ha estat i està obert al diàleg”, ha afegit. Malgrat tot, Granados ha insistit que “seria irresponsable que aquesta Corporació  paralitzés les inversions al municipi d’aquest any i d’altres per una possible indemnització futura que encara està per quantificar, que no se sap quan s’haurà de pagar;  si s’ha de pagar finalment i que, a més a més, es podria pagar al llarg de diferents anys”.

 

Així, per tot plegat, avui en el plenari, s’han desestimat les al·legacions de l’empresa Amsamar que feien referència, entre d’altres, a la inclusió d’una partida en el pressupost municipal per aquest 2014 per fer front a una possible indemnització. De fet, el regidor de Gestió Econòmica, Jesús Barragán, ha explicat que “com  que encara no se sap ni la quantitat a pagar ni quan s’haurà de pagar no podem incloure una partida al pressupost”.  De fet, la fixació d’aquest quan i aquest quant pot anar per llarg perquè l’Ajuntament defensarà els seus interessos davant dels diferents tribunals, si no s’arriba al desitjat acord. A més, segons ha explicat el regidor “si finalment s’ha de pagar aquesta indemnització, la llei de la jurisdicció contenciosa administrativa permet el pagament de la indemnització en diverses anualitats; el que  modificaria el Pla d’Ajustament per encabir el pagament de la indemnització en varis pressupostos”.

 

Al plenari també s’ha debatut sobre una moció del PSC contra la reforma de la Llei Orgànica 2/2010 de salut sexual i reproductiva i d’interrupció voluntària de l’embaràs que ha prosperat amb el suport de tots els grups a excepció dels 4 regidors del PP i del vot d’abstenció de l’alcalde, el qual ha assegurat que com a representant de tots els salouencs i per tant, de totes les sensibilitats, no es decantava ni a favor ni en contra.

 

Pel que fa a la moció presentada pel grup del PP per rebutjar la resolució de la Generalitat de Catalunya relativa a la distribució als municipis de Catalunya dels fons de cooperació local de l’any 2013 l’han acabat retirant donat que ja no té cap sentit perquè el que es proposa era rebutjar una resolució que ja ha estat esmenada i rectificada de comú acord entre el Departament de Governació de la Generalitat i les entitats municipalistes, és a dir, l’ACM i la FMC. Per tant, s’han rectificat els criteris adoptats inicialment en la resolució i que recull l’esperit de les al·legacions que s’havien presentat des de l’Ajuntament. Així doncs, segons l’acord adoptat, els ajuntaments percebran del Fons de Cooperació 2013 i 2014, el mateix que el 2012, si bé el fons corresponents al 2013 es percebran en plurianualitats amb els pressupostos de 2014, 2015 i 2016.

Galeria d'imatges

foto_ple.JPG
foto_ple.JPG

Document Actions