Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Diverses teràpies amb animals centren l’inici de les VIII Jornades tècniques i educatives organitzades al TAS de Salou

divendres 05 juny 2015

Aquest matí, s’ha donat el tret de sortida a dos dies de debat amb experts sobre els beneficis de l’ús d’animals

 

Un bon nombre de professionals assisteixen al llarg del dia d’avui i demà en les VIII Jornades  Tècniques sobre Interaccions Terapèutiques i Educatives amb animals organitzades pel projecte ‘Tan Amigos’ amb el suport, entre d’altres de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona (APPC) i el suport de la regidoria de Salut Pública i Qualitat Ambiental.

La veterinària i directora del projecte ‘Tan Amigos’ Alexia Falcó i la regidora de Salut Pública, Núria Buira, a més del Dr. Mercadé, responsable dels SSTT de Salut de les comarques de Tarragona han estat els encarregats de donar la benvinguda als assistents a aquestes jornades que busquen  obrir  un espai per  promoure el debat i l’intercanvi d’experiències al voltant de les teràpies assistides amb animals per part de professionals i persones vinculades en els àmbits de la salut, de l’educació i social.

La regidora Núria Buira ha donat la benvinguda als assistents i ha  mostrat la seva satisfacció perquè de nou sigui Salou qui acolli aquestes jornades, de fet en set de les vuit ocasions s’han dut a terme a Salou. Buira ha assenyalat com “incorporar un ésser viu en les activitats i teràpies pot ajudar molt. L'ésser humà sent una especial atracció per altres éssers vius, aquesta condició ja ens va a facilitar la predisposició de la persona a tractar”, i ha afegit –també en l’experiència professional  viscuda com a directora del Centre de Paràlisis Infantil La Muntanyeta que “en nens amb trastorns en el desenvolupament, persones amb risc d'exclusió social o persones que pateixen deteriorament cognitiu una de les dificultats més grans és la de la comunicació, utilitzar un animal de companyia pot facilitar i millorar la comunicació. En nens o persones amb pluridiscapacitat severa, mitjançant la sensorialitat que ens pot oferir un gos, per exemple, apareix respostes en forma de sensació, de la integració d'aquestes sensacions podem arribar elaborar una percepció”.

Per la seva part el Dr Mercadé ha posat en valor l’amplitud del programa i el fet que abraci aspectes tant relacionats amb la salut com amb les teràpies i s’ha mostrat sorprès “en un sentit altament positiu per la interacció en el dolor crònic amb les teràpies amb animals”.

La directora de les jornades, Alexia Falcó, ha agraït el suport de tots els que fan possible aquest intercanvi d’experiències i ha desitjat que de la posada en comú de les diferents teràpies i maneres de treball a cada un dels centres pugui contribuir a l’ajuda de més persones.

En les diferents comunicacions de les jornades s’exposaran els beneficis que suposen l’aplicació d’aquestes teràpies en els col·lectius més vulnerables de la nostra societat. Experts de dins i fora de Catalunya ens parlaran de diferents temàtiques en relació a les Interaccions Terapèutiques com ara: geriatria, TDA-H, autisme, paràlisi cerebral infantil, Asperger, trastorns psiquiàtrics, entre d’altres. Aquestes aportacions es complementaran amb taules rodones i  amb sessions pràctiques on es podrà observar   “in situ” com treballen els gossos de  teràpia i de assistència.  Les jornades finalitzaran demà dissabte sobre les 18,30.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

tanamigos.jpg
degrup.JPG

Document Actions