Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou rep a la comunitat educativa per debatre sobre la importància de la música

Aquest dissabte se celebrarà al TAS el congrés organitzat pel Col•legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya

divendres 19 novembre 2010

Aquest dissabte des de les nou del matí i fins les dues de la tarda se celebrarà al TAS la ‘Jornada sobre Educació Infantil. Recursos musicals: psicopedagogia i musicoteràpia de 0 a 6 anys’. Es tracta d’unes jornades adreçades, especialment, al sector de la docència però també oberta per als no col•legiats. Les jornades comptaran amb una conferència inaugural sota el títol ‘Posem la música a la vida, un repte per a cada edat, que s’inicia al néixer’ a càrrec de Teresa Malagarriga, professora de Didàctica de la Música de la UAB. El regidor d’Educació i Esports, David Ninyà,  donarà la benvinguda als assistents.

En aquesta trobada, es parlarà del que aporta la música durant els primers anys de vida i de com l’adult la fa present en la comunicació amb els infants al Teatre Auditori de Salou. Els participants podran experimentar diferents tallers centrats especialment en cada cicle de l’etapa d’Educació Infantil (INS Jaume I de Salou).

Entre els tallers que es desenvoluparan durant la jornada:

‘Taller Descobrim el so dels infants’
L'objectiu del taller és adonar-se de que els infants són productors de so i que des de les seves intervencions podem anar creixent en l'expressió sonora i la vivència musical.
A càrrec de Reina Capdevila, Dra. en Pedagogia Musical i professora de música de Universitat Ramon Llull (Blanquerna), professora d'Iniciació Musical a l'escola de Música Aula7 de Barcelona.
 
Taller Relacionant la música i els sons produïts per l’infant
Taller que parlarà sobre la importància de crear un paisatge sonor agradable per generar benestar i fer possible la comunicació i afavorir un òptim desenvolupament auditiu.  En el taller es reflexionarà, es contrastaran criteris i es faran activitats de música a partir de les obres del patrimoni i la pròpia producció sonora. Aquest taller serà a càrrec de Teresa Malagarriga, professora d’educació musical de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
Taller ‘Musiquem la nostra experiència per modelar i enriquir la dels infants’
En aquest taller es treballarà  l’estimulació precoç a través de la música per al desenvolupament emocional, cognitiu, psicològic i motriu. El taller busca descobrir les qualitats dels sons a partir d’objectes quotidians i analitzar la tipologia de cançons infantils.

Taller ‘la transversalitat de la música’
Es parteix  del concepte d’una educació musical tractada com a eina al servei de la formació integral de les persones. S’introduirà en una manera diferent de copsar la música:  com una eina valuosa per treballar aprenentatges significatius a l’aula.

Taller ‘Introducció de la Musicoteràpia com una eina més dins  l'aula’

Es parlarà dels diferents elements de la musicoteràpia  en l'aula a partir de la pràctica de cançons que  formen part de la nostra cultura, i també de la  vida quotidiana de  l'infant. Creació del propi àlbum musical a partir del repertori  après,  acústic o gravat,  afegint les   diferents  novetats, ja sigui les produccions de so, diferents paisatges sonors.
        

Document Actions