Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

ELECCIONS AL PARLAMENT DE CATALUNYA 14-02-2021

MESURES PER GARANTIR EL DRET DE VOT

Es recomana l´ús del procediment de vot per correu.

La sol·licitud es pot fer del 22 de desembre al el 5 de febrer.

 

S’adapta el procediment de vot per correu a la situació excepcional causada pel COVID-19 i s’habilita la possibilitat de realitzar tot el procediment sense necessitat de desplaçar-se a les oficines de Correus (validat per la Junta Electoral Central):

  • Possibilitat de realitzar la sol·licitud de vot per correu de manera telemàtica mitjançant certificats digitals reconeguts. A més de l’ús del DNI electrònic i els certificats de la FNMT, s’ha integrat també l’idCat Certificat com a certificat electrònic segur a la plataforma de Correos.
  • En el moment de rebre la documentació electoral, és suficient que l’elector o electora mostri el document acreditatiu de la identitat, sense que sigui necessari signar cap rebut.
  • S’habiliten els carters com a custodis del vot. Així, el vot per correu podrà realitzar-se sense sortir de casa, i es podrà entregar la butlleta al carter que faci entrega de la documentació electoral.

 

En cas de desplaçar-se al local electoral per emetre el vot:

Es recomana dur el vot preparat des de casa. 

 

Es demana guardar la targeta censal rebuda i portar-la al local electoral per recordar la mesa on adreçar-se.

 

Es demana exercir el dret a vot dins de les següents franges:

Es recomana a la ciutadania votar segons una distribució de franges d’acord a la situació sanitària personal. El seguiment d’aquestes indicacions no és obligatori i s’apel·larà al sentit comú, la bona voluntat i la responsabilitat de cada persona fer-ne seguiment en benefici de la seguretat sanitària. La distribució dels votants per franges és la següent:

  • Els col·lectius de risc votaran preferentment durant les 3 primeres hores de la jornada electoral, és a dir, de les 09.00h a les 12.00h.
  • Els votants no pertanyents als col·lectius de risc o en quarantena votaran preferentment a la franja de les 12.00h a les 19.00h.
  • Els col·lectiu de persones en quarantena –contagiats, contactes estrets i sospitosos– votaran durant la darrera hora de la jornada electoral, és a dir, de les 19.00h a les 20.00h.

Les persones contagiades, contactes estrets i sospitosos hauran de dur un certificat de desplaçament per la crisi sanitària per la COVID-19 o document equivalent vigent amb la finalitat única de trencar el confinament obligatori per exercir el seu dret a vot. L’autoritat competent els podrà demanar la seva presentació.

 

Podeu consultar més informació al respecte en el següent enllaç:

http://interior.gencat.cat/web/.content/home/030_arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencies/coronavirus/fases_confinament/plans-de-desconfinament-sectorials/Eleccions/2020_12_28-DAERIT_PROTOCOL-MODALITATS-VOT.pdf

Document Actions