Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Benestar i Serveis Socials

Salou se suma al Dia Internacional de les Dones amb la lectura d’un manifest i altres actes paral·lels

dimarts 06 març 2018

Els diumenges 18 de març i 8 d'abril es realitzaran dos tallers d’autodefensa personal femenina i els dies 13 i 16 de març es durà a terme el taller “Aprendre a dir no”, ambdós adreçats exclusivament a dones

També, com cada any, el SIAD organitza el taller d’equilibri emocional per tal de promoure l’apoderament, el desenvolupament i la superació personal


L'Ajuntament de Salou des del Servei d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD) i dins del segons Pla d’Igualtat adreçat a la ciutadania ha organitzat un seguit d’activitats al voltant de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. Un dels aspectes més visibles és la pancarta que resta penjada durant tota aquesta setmana al balcó del consistori. Però més enllà d’aquest element, des de la regidoria, i  coincidint amb el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, s’ha organitzat una tarda de trobades al voltant de la temàtica. El primer dels actes tindrà lloc a les 12 del migdia al mateix Ajuntament amb la lectura del manifest institucional obert als treballadors i treballadores de la casa i a tothom que s’hi vulgui sumar. Ja per la tarda, el Grup de Dones de Salou oferirà la xerrada gratuïta “Esgotades” a càrrec de la coach de salut i benestar, Minerva Castillo, a les 17h a la sala Costa Daurada del centre cívic. Seguidament, es donarà pas a la lectura del manifest a la sala Costa Daurada a les 18h, a càrrec de l’associació cultural Salou CALAMI i amb la posterior actuació de la Coral Eixàrcia. La regidora de l’àrea, Estela Baeza, explicava que "com Ajuntament, ens sumem un any és a la celebració del Dia Internacional de les Dones; i volem manifestar el nostre ferm compromís  amb les dones, amb la defensa dels seus drets i amb les polítiques d’igualtat com a instrument per avançar cap a una societat lliure de masclisme; la tolerància de cap tipus de masclisme és incompatible amb la democràcia, la llibertat i la igualtat real".

 

Els diumenges 18 de març i 8 d’abril, el SIAD organitza per quarta vegada la realització de dos tallers d’autodefensa personal femenina al Pavelló Municipal d’Esports. La durada de l’activitat, totalment gratuïta per a les participants –encara que amb inscripció prèvia per telèfon al 678.326.082 o al correuartigas971@hotmail.com-, serà de les 9:30h i fins a les 14h; i cada taller podrà comptar amb un màxim de 30 dones. 

 

A més, els dies 13 i 16 de març, està previst desenvolupar un taller adreçat a dones, “Aprendre a dir no”, a la sala Mediterrània del Teatre Auditori de Salou de 10h a 12h.  Les inscripcions es podran fer a l’Espai MAS el dies 8 i 9 de març de 10h a 13h.

 

Cal destacar que, com cada any coincidint amb aquestes dates, des del SIAD també s’està organitzant el taller d’Equilibri emocional adreçat a una vintena de dones, majors d’edat i empadronades a Salou. El Taller d’Equilibri emocional pretén promoure l’apoderament, el desenvolupament i la superació personal a través de l’elecció responsable del benestar emocional i del propi compromís de millora continua. Per tant, l’objectiu principal és afavorir l’educació emocional per tal d’aconseguir un estat de major equilibri emocional. Aquest taller té una durada de 20h i s’està desenvolupant a les instal·lacions de l’Espai MAS des del passat 19 de febrer i fins al 21 de març.

Galeria d'imatges

petita_dones.jpg
esgotades.jpg
CURSO_18_MARZO_8_ABRIL_2018.jpg
aprendre_a_dir_no.jpg

Document Actions