Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Benestar i Serveis Socials

El SAN i el SIAD de Salou obren el període d’inscripció de les accions formatives del tercer trimestre del curs 2018-2019

dimarts 02 abril 2019

Les inscripcions es poden dur a terme a partir de dilluns 8 d’abril a l’Espai Mas en horari de dilluns a divendres de 10 a 13 hores (dimecres tancat)

 

El Servei d’Acollida al Nouvingut/da (SAN) i el Servei d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD) inicien el proper dilluns 8 d’abril el període d’inscripció de les accions formatives del tercer trimestre del curs 2018-2019. Aquests cursos estan emmarcats dins el Programa Integral d'Acollida (PIA) i el Programa per la Igualtat d’Oportunitats Municipal que es duen a terme al municipi des de l’any 2006. Es tracta de programes adreçats a nouvinguts, cofinançats per la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Català de les Dones i duts a terme des del Servei d’Acollida al Nouvingut/da i el Servei d’informació i assessorament a les Dones de la Regidoria de Benestar i Serveis Socials, que es van repetint de manera trimestral durant tot el curs lectiu.

 

Per una banda, el SAN realitza la formació del Programa Integral d’Acollida (PIA), el qual compta amb quatre formacions. La primera, “Coneixement de l’entorn en llengua catalana” de 30 hores lectives i amb inici el 23 d’abril, correspon a l’estructura formativa del reglament d’acollida Mòdul C i pretén l’acollida lingüística i coneixement dels serveis municipals per poder assolir ràpidament certa autonomia personal; aquesta formació inclou sortides, visites i xerrades dels serveis i recursos municipals. La segona formació, “Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic”, de 15 hores lectives i amb inici el 28 de maig, correspon a l’estructura formativa del reglament d’acollida Mòdul C (coneix entorn) i té com a objectiu conèixer la societat catalana i el seu marc jurídic tal i com s’estableix al reglament d’acollida. Aquesta segona formació està adreçada a alumnes que ja han fet una immersió lingüística amb el català.

 

La tercera formació dins el programa PIA, “Eines per l’accés al català”, amb inici el 23 d’abril, correspon al Mòdul A (coneixement del català) i compta amb 45 hores lectives que pretenen assolir immersió lingüística en llengua catalana nivell inicial i bàsic, facilitar-ne l’ús  i comprensió oral, potenciant l’interès i traient la por vers l’ús de la llengua catalana, i fer un ús normalitzat de la llengua catalana en la vida diària, i també conèixer la cultura i la societat catalana i les habilitats socials per un ràpid coneixement de la societat d’acollida. Per últim, la quarta formació , “Eines per a la recerca de feina”, de 15 hores lectives i amb inici el 4 de juny, pretén afavorir el coneixement de la cultura laboral del funcionament del sistema de treball per facilitar el procés d’inserció laboral i coneixement de l’entorn i realitat laboral.

 

Per altra banda, el SIAD ofereix el taller “Higiene Mental”, un taller terapèutic adreçat  a les dones del municipi de Salou, que té com objectiu principal dotar d’eines i recursos necessaris per a aconseguir un equilibri emocional tal que previngui l’aparició de comportaments que no són adequats i que impedeixen desenvolupar-se amb normalitat. Aquest taller comença el 6 de maig i consta de 20 hores lectives.

 

Les inscripcions es podran realitzar a partir del proper dilluns 8 d’abril a l’Espai Mas, en horari de dilluns a divendres de 10 a 13 hores (dimecres tancat).

 

Document Actions