Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Benestar i Serveis Socials

El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat visita Salou per conèixer in situ els serveis que s’ofereixen des de Benestar i Serveis Socials

dilluns 20 febrer 2017

La visita ha servit per conèixer de primera mà la realitat i les polítiques de ciutadania que es porten a terme al municipi

La Regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, ha rebut al secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Oriol Amorós, amb l’objectiu de conèixer in situ el Servei de primera acollida, la realitat i les polítiques de ciutadania que es porten a terme al municipi.

Ha estat una sessió de treball en la qual la tècnica d'immigració, Carme Serra, ha presentat el Servei d'Acollida al Nouvingut/da el qual es va iniciar al municipi l'any 2006. Servei que garanteix a les persones nouvingudes la informació, el suport i la formació bàsica per aconseguir un procés d’incorporació en el territori. Aquest consta del programa d'acollida a les persones nouvingudes i el Programa per la igualtat d'oportunitats. El Programa d’acollida a les persones nouvingudes i estrangeres al municipi, està format per l’Oficina d’acollida’ i el 'Servei d’informació i assessorament d’estrangeria', i està complementat per les formacions específiques de ‘Coneixement de l’entorn en llengua catalana’ i 'Mòdul C: Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic' per facilitar la integració i inserció social i facilita l’accés als serveis de la ciutadania nouvinguda. Aquest itinerari d'acollida es complementa amb la formació del Programa per la igualtat d'oportunitats, la formació d’aquest programa dona continuïtat a la formació d'acollida i esta formada pels tallers  amb eines per l’accés al català’ i ‘Mòdul B- Eines per a la recerca de feina’ com a eines d’orientació i per l’autonomia de la ciutadania nouvinguda.

La formació del servei d'acollida vol garantir un bon procés d’integració de la persona nouvinguda a la societat catalana, i complementa la formació municipal que s’ofereix des de l'Aula d'Adults municipal i el Consorci de Normalització lingüística. Aquesta ha d’assolir unes competències lingüístiques bàsiques tant en català com en castellà que li permetin comunicar-se i fer-ne un ús social per assegurar així la igualtat d’oportunitats en la utilització i l’accés als serveis i al mercat laboral.

La regidora de Benestar i Serveis socials, Estela Baeza, ha valorat molt positivament la visita del secretari Oriol Amorós. Baeza, ha volgut destacar l’interès que ha mostrat Amorós pels projectes que s’estan duent a terme al municipi de Salou en aquesta matèria i per la gran tasca que s’està duent a terme des de la regidoria.

En la trobada s'han pogut tractar temes molt interessants que van anar més enllà de l'acollida que es realitza actualment des del municipi. El secretari ha aportat noves línies de treball concretes prioritzant el treball amb les escoles i les famílies, donant a conèixer diferents projectes que es duen a terme a altres municipis de Catalunya, fent esment a altres línies de treball que es podrien implantar al municipi.

Galeria d'imatges

oriol.jpg
P1310519.JPG

Document Actions