Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Benestar i Serveis Socials

L’Ajuntament de Salou garanteix l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat, a través del departament de Serveis Socials

dimarts 17 març 2020

Així ho ha assegurat l’alcalde del municipi, Pere Granados, que ha afirmat que ‘la nostra prioritat són les persones i, des del servei, s'atendran les seves necessitats més urgents’

L'edila de Serveis Socials, Estela Baeza, ha manifestat que 'la nostra regidoria, conscient de l'actual situació, s'ha reorganitzat per continuar garantint la prestació dels serveis bàsics als més necessitats'

L’Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, garanteix l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat, a causa de l’actual situació sanitària, mentre duri l’Estat d’Alarma i l’activitat a les escoles estigui suspesa. 

Així ho ha assegurat l’alcalde del municipi, Pere Granados, que ha afirmat que “la nostra prioritat són les persones i, des del servei, s’atendran les seves necessitats més urgents”.

Per la seva banda, l'edila de Benestar Social, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza, ha manifestat que "la regidoria de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, conscient de l'actual situació i per garantir el compliment de les mesures dictades per frenar la pandèmia del COVID-19, s'ha reorganitzat per tal de poder seguir garantint la prestació dels serveis bàsics a les famílies i persones que es trobin en situació de vulnerabilitat".

Cal dir que els Departaments d’Educació i de Treball, Afers Socials i Famílies garanteixen els ajuts de menjador a l’alumnat beneficiari de les beques i a menors usuaris dels serveis d’intervenció socioeducativa, amb el servei d’àpat, a través de l’habilitació de targetes moneder, en un acord assolit amb La Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona. Aquestes targetes es començaran a distribuir a partir dels propers 2 o 3 dies, a través dels Ajuntaments catalans i els Consells Comarcals.

Es carregarà a cada família l’import de la prestació diària pel total de dies que duri el tancament. Ambdós departaments de la Generalitat estan acabant d’ultimar l’operatiu que pugui fer possible el lliurament a les famílies i, properament, es concretaran les instruccions definitives. 

Educació i Treball, Afers Socials i Famílies volen assegurar als infants que els més necessitats podran continuar disposant de l’ajut del menjador, malgrat que els centres educatius romanguin tancats. 

Aquesta mesura tindrà efecte fins que se suspenguin les mesures preventives extraordinàries adoptades en el marc de l’activació del Pla d’Actuació del PROCICAT per malalties emergents, amb motiu de l’impacte del COVID-19.

L'àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Salou mantindrà operatiu el servei, amb un mínim de professionals de guàrdia, els dilluns i dimecres (de 10 h a 14 h) i els divendres (de 10 h a 13 h), per atendre les necessitats socials bàsiques de caràcter més urgent. 

En la mesura del possible, però, és preferible contactar amb el servei per realitzar les consultes o fer les entrevistes telefònicament, en lloc de presencialment. El número de contacte és el 977 30 92 05, de dilluns a divendres, de 9 h a 15 h.

A l’Espai Mas, el servei d’Atenció i Assessorament a les Dones i el servei d’acollida al nouvingut/da, es realitzarà a través d’atenció telefònica, trucant al número 666 46 02 47, de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h. O també via correu electrònic:

- Servei d'atenció integral col.lectiu LGTBI: saisalou@salou.cat

- Servei d'Informació i Atenció a les dones: siadones@salou.cat

- Servei d'acollida al nouvingut/da: ciutadaniaigualtat@salou.cat

- Serveis Socials bàsics: serveissocials@salou.cat 

Document Actions