Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Benestar i Serveis Socials

La coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a Tarragona visita Salou

dimarts 05 juny 2018

La trobada ha servit per intercanviar impressions i fer valoració de l’exercici 2017 i abordar els reptes del 2018

Aquest matí, la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, s’ha reunit amb la Coordinadora Territorial de l’Institut Català de les Dones a Tarragona, Lídia Bargas. A la trobada, també hi han estat presents la coordinadora del servei Carme Serra, i la tècnica referent, Sònia López, que han realitzat la reunió de coordinació i seguiment del compliment de l'actual contracte programa 2017-2019 entre l’Institut Català de les Dones, i l'ajuntament de Salou per a la prestació del Servei d’Informació i Assessorament a les Dones i la realització de polítiques d’igualtat de gènere, la qual ha servit per revisar les accions desenvolupades durant el 2017 des del SIAD Salou i abordar els reptes pendents durant aquest 2018.

El Servei d'Informació i Assessorament a les Dones (SIAD), de titularitat municipal, és un  recurs que ofereix informació, orientació i assessorament en tots els àmbits: laboral, social, personal, familiar i altres. El compromís de l’Institut Català de les Dones als ens locals per als SIAD es concreta en el finançament mitjançant contractes programa, que articulen els mecanismes de coordinació entre administracions per reforçar aquests serveis així com enfortir l'atenció a les dones a tot el territori català.

La regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, ha valorat molt positivament aquesta trobada i ha volgut agrair al ICD la seva cooperació i suport en les iniciatives que es duen a terme des de la regidoria. Baeza, ha afegit que “aquest 2018 esperem seguir contribuint com fins ara en el benestar, formació, i assessorament a les dones”.

Recordar que des dels SIAD també es donen compliment a la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista, que defineix els SIAD com a serveis que incrementen l’eficàcia en l’actuació envers la sensibilització social, la prevenció i la detecció de les situacions de violència masclista, i la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva entre dones i homes.

Document Actions