Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Benestar i Serveis Socials

L'Ajuntament de Salou se suma al manifest de la FMC i l’ACM de rebuig pel contingut de la sentència dels membres del grup 'La manada'

divendres 27 abril 2018

En senyal de rebuig s'han penjat lones al balcó de l'Ajuntament, al camp de futbol, i al Pavelló Salou Centre

L’Audiència Provincial de Navarra a dictat sentència sobre els fets que els membres del grup anomenat "La Manada” van protagonitzar i perpetrar i sobre els quals es va investigar per agressió i violació múltiple a una noia durant les Festes dels Sant Fermín de 2016. La sentència condemna els membres d’aquest grup per un delicte d’abús sexual a només 9 anys de presó, considerant així que els integrants de ‘La Manada’ són culpables d’abús, però no d’agressió sexual, considerant que no hi va haver violència ni intimidació. El text de la sentència ens provoca una reacció de rebuig i enuig perquè entenem que minimitza de forma desproporcionada les circumstàncies violentes que l’actuació grupal -en si mateixa- comporta en un delicte sexual, degradant de forma igualment desproporcionada la persona que front el grup no pot defensar-se.

D’aquí, precisament, l’enorme indignació i rebuig social que aquesta sentència ha generat. Per això, les entitats municipalistes (FMC i ACM) compartim i donem suport a les manifestacions i concentracions pacífiques que es convoquin per tal motiu. Volem expressar també la nostra solidaritat amb la jove víctima d’aquesta brutal agressió sexual i a totes les dones víctimes de la violència masclista.

Al mateix temps, volem cridar l’atenció sobre el sentit exemplar que la justícia, amb totes les garanties de l’estat de dret, ha de preservar perquè sigui un mirall per a les dones i les nenes, pels homes i els nens, capaç de generar confiança en la convivència i en l’exercici dels drets de totes i tots, també els que afecten a l’àmbit sexual de les persones. La brutalitat amb la qual va actuar aquest grup violent i masclista mereix una altra sentencia”.

Segons la regidora Estela Baeza, “com Ajuntament sempre condemnarem qualsevol tipus de violència exercida contra les dones, i en aquesta ocasió  hem de manifestar el nostre ferm rebuig al contingut de la Sentència al grup La Manada; perquè aquest tipus de sentències afavoreixen la impunitat i fomenten la violència masclista, deixant a les dones totalment desprotegides enfront dels seus agressors. És inexplicable i injustificable que la sentència contra els membres del grup La Manada no consideri una violació que cinc homes ataquin amb intimidació i vexació una jove totalment indefensa i atemorida”. Afegia que des de l’Ajuntament de Salou ens volem sumar al manifest de rebuig que ha elaborat la Federació de Municipis de Catalunya, conjuntament amb l’Associació Catalana de Municipis.

Document Actions