Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Benestar i Serveis Socials

Les regidores de l’Ajuntament de Salou es fan seu el manifest del Dia Internacional de les Dones

dimecres 08 març 2017

Més d'un centenar persones s’han volgut sumar als actes organitzats per la regidoria d’Acció i Benestar Social

Els dibuixos dels escolars del municipi, on conviden a la reflexió sobre les desigualtats, s’han projectat en un acte carregat de simbolisme

L’Ajuntament de Salou s’ha sumat al Dia Internacional de les Dones amb l’acte celebrat a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic, on avui les protagonistes han estat les sis regidores de l’Ajuntament. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Salou, Pere Granados i de la Regidora d’Acció i Benestar Social, Estela Baeza, però també han estat presents molts regidors i regidores del consistori, a més d’algunes escoles i membres del Grup de Dones.

Durant la seva intervenció, Granados, ha destacat que hem de reconèixer i donar tot el nostre suport les dones en la lluita quotidiana per la igualtat amb els homes en el món laboral, i la vida pública, en el moviment associatiu, i també en la feina del dia a dia”.   La regidora d’Acció i Benestar Social, Estela Baeza,  -qui també ha llegit el darrer paràgraf del manifest del dia de la dona, ha explicat que “un any més volem sumar-nos a l’homenatge a la dona treballadora, lluitadora i compromesa, per la seva incansable lluita en el dia a dia, i també pel dret a ser allò que vol ser amb igualtat de condicions”. Baeza, ha donat molta importància a les accions que s’estan duent a terme des de la regidoria per tal de sensibilitzar als nens i nenes del municipi a través de l’educació tot implicant a les escoles. A més, en una reflexió en veu alta ha fet referència a l’informe Global de Gènere elaborat l’any 2016 per part del Fòrum Econòmic Mundial on es reflecteix que “la igualtat econòmica entre homes i dones podria retardar-se 170 anys, fins als 2186”.

 

Un cop fets els parlaments, s’ha fet la lectura del manifest institucional, que aquest any ha anat a càrrec de les sis regidores del consistori Martina Fourrier, Júlia Gómez, Mª José Rodríguez, M. Reyes Pino, Miren Eskarne, i Estela Baeza. Durant la lectura del manifest, s’han projectat una sèrie d’imatges, recull de participació dels infants a la campanya de sensibilització que s’ha dut a terme al centre obert Dofí Màgic.

Ja per la tarda, i a partir de les 16.30h, tindrà lloc el Cine fòrum amb la pel·lícula "Antonia", de 1995, escrita i dirigida per Marleen Gorris, a la Costa Daurada del Centre Cívic a càrrec de la Doctora en Antropologia Social i Cultural per la Universitat Rovira i Virgili, Yolanda Bodoque. Recordar que aquest any el grup de dones fa 25 anys, i per aquest motiu es procedirà a l’entrega d’unes plaques commemoratives a les seves fundadores en mostra d’agraïment.

 

Galeria d'imatges

dones.jpg
degrup.JPG
dia.JPG
sala.JPG

Document Actions