Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Benestar i Serveis Socials

Salou actualitza i edita una nova Guia d’Acollida

divendres 22 juny 2018

La Guia d’acollida és una eina útil i fàcil per la ciutadania nouvinguda a Salou,  compta amb  la informació bàsica dels serveis i d’equipaments municipals

La regidoria de Benestar i Serveis Socials ha editat una actualització de la Guia d’Acollida, un llibret editat amb el  suport del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Aquesta guia municipal de serveis, pretén ser una eina bàsica que pos­sibiliti als nouvinguts/des resoldre dificultats a l’hora d’accedir adequadament als serveis i recursos públics bàsics. El llibret, en diferents idiomes (català, castellà, francès, anglès i rus), “vol facilitar a les persones nouvin­gudes, de forma àgil i entenedora, informació i adreces clau per conèixer i participar de la vida quotidiana del municipi de la manera més ràpida i efectiva possible”, ha explicat la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza.

A més, té l’objectiu d’optimitzar i unificar la tramesa d’informació bàsica, coneixement dels serveis i ús dels mateixos a les persones nouvingudes que s’acaben d’empadronar a la ciutat. La guia es lliura des del Servei d’Acollida al Nouvingut/da al carrer Ebre núm. 11, on es realitza la formació d’acollida a la ciutadania nouvinguda, i s’ofereix el Servei d’assessorament  i tràmit dels informes d’estrangeria.

La guia conté la carta de benvinguda de l’Alcalde i de la Regidora de Benestar i Serveis Socials, la introducció geogràfica i històrica del municipi, serveis i entitats, festes i tradicions, transport públic i telèfons d’interès, plànol de Salou. També ofereix un resum dels drets i deures que tenen tots els ciutadans i ciutadanes, amb l'objectiu de contribuir a la inclusió de les persones que s'empadronin al municipi de Salou. Aquest material és flexible i obert als canvis que es creguin oportuns segons la realitat del municipi, per tal que la informació sigui idònia i veraç. La primera edició data del 2006; des d’aleshores s’ha anat actualitzant.

Document Actions