Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Benestar i Serveis Socials

Salou commemora el Dia Internacional de les dones amb la lectura del manifest, amb el lema ‘Juntes som més fortes’

divendres 06 març 2020

L’alcalde de Salou, Pere Granados, i la regidora de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza, junt amb els regidors i regidores representants dels diferents grups polítics municipals, han llegit el manifest aquesta tarda, a la Sala Costa Daurada del Teatre Auditori (TAS)

A continuació, ha tingut lloc la xerrada i posterior col·loqui ‘Emily Keene, de l’aristocràcia britànica al xerifat d’Ouzanne’, a càrrec de la historiadora Anna Llobregat Franquès

En el marc del 8 de març, l’àrea organitza, també, tres tallers d’autodefensa personal femenina els propers dies 8, 10 i 12

Salou ha commemorat aquesta tarda el Dia Internacional de les dones amb l’acte institucional de lectura de manifest, a càrrec de l’alcalde de Salou, Pere Granados, i de la regidora de l’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza, junt amb els regidors i regidores representants dels diferents grups polítics municipals, a la Sala Costa Daurada del Teatre Auditori (TAS).

L’esdeveniment ha comptat amb la presència, també, de regidors/es del Consistori i del Grup de Dones de Salou.

Sota el lema “Juntes som més fortes”, el manifest ha fet referència a les desigualtats existents, així com als moviments feministes, indicant que “són la punta de llança d’unes reivindicacions que posen sobre la taula la necessitat de canvi”. El text també ha remarcat la voluntat de desmuntar les estructures que sostenen les discriminacions diàries vers les dones, en les diferents esferes de la vida.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que “des de l’Ajuntament de Salou, continuarem treballant en el Pla d’Igualtat que tenim, des de dins del Consistori, perquè hi hagi una plena igualtat; i farem tot el possible perquè la nostra societat sigui cada vegada més sensible, i entengui, veritablement, que la igualtat no és només un dret que és a una llei de la Constitució, sinó que ha de ser un dret real i efectiu, veritable, que sigui palpable i que no hi hagi cap mena de diferència entre homes i dones”. El batlle ha finalitzat el seu discurs, assenyalant la necessitat de treballar perquè “tots els dies siguin 8 de març”.

Per la seva banda, la regidora de l’àrea, Estela Baeza, ha manifestat que “malgrat la plena integració de la dona, encara seguim patint discriminacions i desigualtats intolerables”. Per aquest motiu, “des de l’àrea creiem que la celebració del 8 de març és el moment de donar veu a les reivindicacions de les dones”. Tanmateix, l’edila ha assenyalat que “la lluita per la igualtat ha de continuar tot l’any, motiu pel qual des de l’Ajuntament, i, més concretament, des del SIAD, es realitzen activitats tant a nivell individual, com a nivell col·lectiu”.

En finalitzar la lectura del manifest, la historiadora Anna Llobregat Franquès ha fet la xerrada, amb col·loqui posterior, “Emily Keene, de l’aristocràcia britànica al xerifat d’Ouzanne”. L’experta ha fet un recorregut per la vida de la britànica Keene, que va viatjar fins al Marroc a finals del segle XIX. Era una època de gran polarització cultural i política, i la jove es va convertir en un alt càrrec social i religiós. Keene va haver de fer front a múltiples vicissituds, per tal d’aconseguir el respecte de la societat, i es va acabar convertint en una figura única dins l’escena política del Marroc colonial.

Cal dir que la historiadora Anna Llobregat Franquès va obtenir el Premi Extraordinari de Grau per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i, actualment, és doctoranda en Història de l’Art.

Aquesta xerrada ha estat organitzada, conjuntament, per l’Ajuntament de Salou i el Grup de Dones del municipi, amb el suport del Campus Extern de la URV i la Diputació de Tarragona.

Durant la setmana del 8 de març, també restarà penjada la pancarta del Dia Internacional de les dones al balcó del Consistori.

Autodefensa Personal Femenina

L’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat de l’Ajuntament de Salou també ha programat un conjunt de tallers d’autodefensa personal femenina, en el marc del Dia Internacional de les Dones.

Així, aquest diumenge, 8 de març, tindrà lloc el primer, de 9.30 a 13.45 h, a la Sala Jardí del Pavelló Municipal d’Esports.

D’altra banda, el dimarts, dia 10, i el dijous, 12 de març, se’n faran dos més, de 18 a 20 h, a la Sala Europa del TAS.

Cal dir que aquestes sessions s’inclouen a les organitzades pel Consell Esportiu del Tarragonès i les organitzen l’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat ,amb la col·laboració de la Asociación Defensa Personal Femenina Salou – Op System.

Els tallers seran impartits per l'Oscar Prieto, 3er DAN en auto protecció de dones i entrenador nacional nivell I de defensa personal femenina. També comptaran amb la col·laboració d'altres entrenadores i entradors, i instructores de defensa personal femenina.

Són de caràcter gratuït i tindran un aforament màxim de 30 dones, cadascun. És necessari portar roba còmoda.

Per poder participar en aquests tallers, cal inscriure’s, prèviament, a l’Espai Municipal d’Atenció Social (MAS), situat al número 11 del c. Ebre, de dilluns a divendres (dimecres tancat), de 10 a 13 hores; al telèfon 977 30 92 06, en el mateix horari; o al correu electrònic siadones@salou.cat

La programació d’actes al voltant del Dia Internacional de les dones s’inclou dins del II Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Salou i de les línies de treball del Servei d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD) de Salou.

 

Galeria d'imatges

DSC_1648.JPG
DSC_1650.JPG
DSC_1654.JPG
DSC_1656.JPG
DSC_1657.JPG
DSC_1659.JPG
DSC_1660.JPG
DSC_1662.JPG
DSC_1671.JPG
DSC_1676.JPG
DSC_1685.JPG
DSC_1687.JPG
DSC_1695.JPG
DSC_1697.JPG
cartell 8M.jpg

Document Actions