Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Benestar i Serveis Socials

Salou homenatja per Santa Àgueda a Maria Teresa Capdevila Gaya, la dona més gran

divendres 01 febrer 2019

El Grup de Dones, amb el suport de l'Ajuntament, han organitzat un any més l’acte a la Torre Vella del municipi

El Grup de Dones de Salou, juntament amb l’àrea de Benestar i Serveis Socials de l’Ajuntament, va retre ahir al vespre  un homenatge a la dona més gran de la capital de la Costa Daurada, amb motiu de la Festivitat de Santa Àgueda. Amics i familiars han acompanyat l’homenatjada Maria Teresa Capdevila Gaya, de 95 anys, en el marc de la Torre Vella.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, i juntament amb altres membres de la corporació, i la preseidenta i altres representants del Grup de Dones. El batlle ha volgut felicitar l’homenatjada en nom de la ciutat a més de destacar que “la gent gran del nostre municipi són un excel·lent exemple a seguir, ja que van aconseguir superar amb esforç i perseverança èpoques molt difícils i grans obstacles que la vida els hi va interposar al seu camí”. L'alcalde li ha lliurat una rèplica de la figura del monument a la dona pescadora; mentre que la regidora li ha lliurat un ram de flors.

Per la seva part, la presidenta del Grup de Dones, Sílvia Rovira, s’ha mostrat molt satisfeta per poder realitzar aquest homenatge durant la festivitat de Santa Àgueda tot llegint un breu resum de la vida de l’homenatjada, i s'ha sentit molt satisfeta per poder dur a terme cada any un sentit receneixement cap a una dona del municipi.

Per la seva part, Estela Baeza, ha assegurat que "des de la Regidoria de Benestar i Serveis Socials estem encantades de poder tornar a col.laborar en aquest acte tan entyranyable de la nostra festa major. Felicito a la María Teresa per la seva implicació en  el nostre municipi. Enhorabona per aquest ben més que merescut homenatge, com a regidora d'igualtat és un autèntic honor poder ser aquesta tarda aquí amb una dona amb un paper tan emblemàtic en la història de Salou".

Maria Teresa Capdevila Gaya va néixer el 9 de gener de 1924. De pares reusencs, va passar part de la seva vida a Barcelona, però gaudint del bon temps dels estius al municipi de Salou. Després de la guerra civil, es va casar amb el vilasecà Julio Moles, i se’n van anar a viure al Mas Moles, on van fundar una nova família. Amb el seu marit, va tenir 6 fills, 13 néts i 9 besnéts.

A més, Maria Teresa sempre ha estat una persona molt activa i rellevant al municipi. Durant la guerra, va decidir estudiar música a Barcelona, però sempre va tenir el gran somni de ser metge com el seu pare, o missionera. Per aquesta raó, quan va tornar a Salou va decidir  formar part de la fundació de Càritas Salou, així com també de la Coral Eixàrcia, i va ser l’encarregada de tocar l’òrgan de l’església Santa Maria del Mar de Salou durant cinquanta anys.

Galeria d'imatges

1.png
2.png
3.png

Document Actions