Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Benestar i Serveis Socials

Salou inaugura la programació d’actes del XXVI Dia Internacional de la Gent Gran 2019 amb una actuació de la Coral Alborada

divendres 04 octubre 2019

L’alcalde de Salou, Pere Granados, i la regidora de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza, van pronunciar ahir al vespre el discurs inaugural a la Sala Costa Daurada

Avui es podrà gaudir una cantada d’Havaneres, amb el duet Xicranda, i tast de rom cremat, a les 19 h la Torre Vella; i diumenge, dinar homenatge al passadís del Teatre Auditori de Salou (TAS)

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat per la regidora de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza, així com d’altres regidors/es del Consistori, va pronunciar ahir, a la sala Costa Daurada, el discurs inaugural que dona el tret de sortida al conjunt d’actes que formen part, enguany, del XXVI Dia Internacional de la Gent Gran 2019.

Amb la col·laboració de l’Esplai per a la Gent Gran i el Casal Municipal de Jubilats del Parc de Salou, l’Ajuntament se suma a aquesta commemoració amb una programació que té com a finalitat fer que les persones grans siguin, per un dia, veritables protagonistes i centre d’interès d’arreu del món; així com difondre una imatge més positiva de l’etapa sènior de les persones.

Segons va manifestar l’alcalde, Pere Granados, dirigint-se a l’auditori i a la gent gran, “us devem molt, com a Administració pública i també com a representants que som de l’administració més pròxima, que és la municipal”, ja que “durant tota la vostra vida heu donat tot el millor de vosaltres mateixos perquè nosaltres visquem millor, motiu pel qual és un deute que hem contret i que hem de compensar”.  El batlle, que va afegir que “des de l’Ajuntament de Salou hi ha molt bona relació amb els col·lectius de les persones grans”, va afirmar que “volem que vosaltres, tots plegats, desenvolupeu les vostres activitats, perquè us forma com a persones; i també que tingueu una gran qualitat de vida, de forma transversal; no només a les activitats dins de la magnífica coral Alborada, sino també en molts aspectes de la vostra vida personal i col·lectiva”.

L’alcalde, que va desitjar bona festa a les persones grans, va finalitzar el seu discurs assegurant que “sempre tindreu el nostre suport com a govern i com a Corporació, perquè tenim un deute molt important amb tots vosaltres”.

Per la seva banda, la regidora de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza, va dir, en la seva intervenció que “com a Ajuntament, tenim en compte el vostre gran potencial com a persones grans”, ja que “heu acumulat una gran experiència i saviesa de la què no podem prescindir”. És per tot això que, “com a municipi, sempre tractarem d’habilitar i ampliar la contribució de les persones grans a la nostra comunitat; a través d’activitats, tot donant suport a la participació plena i efectiva, d’acord amb els drets, les necessitats i les preferències bàsiques d’aquest sector de la població salouenca”.

La regidora va assegurar que davant les dificultats que puguin sorgir en aquest període de la vida de les persones “sempre ens trobareu al vostre costat per intentar facilitar, en la mesura del possible, els obstacles propis d’aquesta etapa”. Per acabar, Baeza va agrair “la feina constant que desenvolupen els nostres espais de jubilats, un punt de trobada on la gent gran de Salou pot gaudir, d’una forma activa, del seu merescut temps d’oci".

A continuació, la Coral Alborada de l’Esplai de Salou, dirigida per Anna Queralt, va interpretar set peces: “L’inverno è passato”, tradicional italiana, amb harmonitzaicó de Josep Vila; “Banaha”, tradicional congolesa, amb percussió corporal. “Alfonsina i el Mar”, del pianista argentí Ariel Ramírez i l’escriptor Félix Luna. “Dins el mar, la vela blanca”, de Santi Riera i Joaquim Maideu. “Chiquitita”, d’ABBA; “Muntanyes del Canigó”, tradicional catalana, i “Mare vull ser pescador”, d’Antònia Vilàs.

Durant l’acte d’ahir a la tarda, les persones assistents van poder gaudir, també, d’un refrigeri.

Avui divendres, dia 4 d’octubre, el duet Xicranda oferirà una Cantada d’Havaneres, a les 19 hores, a la Torre Vella del municipi. En aquest indret, les persones assistents també podran fer un tast de rom cremat. En cas de pluja, els actes es traslladarien a la Sala Europa de l’Ajuntament.

Finalment, aquest diumenge, dia 6, tindrà lloc el Dinar Homenatge a la Gent Gran, com ja és tradició, a les 14 hores, al Passadís del Teatre Auditori de Salou (TAS), amb posterior ball, a càrrec de l’orquestra Ruben’s. Caldrà mostrar el tiquet del dinar per entrar. Les places són limitades a un màxim de 224 persones.

El Dia Internacional de la Gent Gran, proclamat per l’Assemblea General de Nacions Unides l'1 d’octubre, pretén convidar a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic, i també proposa vetllar per una vellesa digna i segura.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

ALCALDE DE SALOU.JPG
ALCALDE I REGIDORS:ES.JPG
CORAL ALBORADA SALOU.JPG
DSC_6084.JPG
DSC_6099.JPG
DSC_6103.JPG
DSC_6105.JPG
DSC_6108.JPG
DSC_6124.JPG
DSC_6131.JPG
DSC_6141.JPG
DSC_6148.JPG
REGIDORA ESTELA BAEZA.JPG
REGIDORA I ANNA QUERALT.JPG

Document Actions