Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Benestar i Serveis Socials

Salou se suma al Dia Internacional de les Dones

dilluns 06 març 2017

Des d’avui i fins divendres se succeiran un conjunt d’actes de sensibilització a la ciutadania de totes les edats

 

Salou se suma al Dia Internacional de les dones i ho fa programant una sèrie d’actes durant la setmana del 8 de març amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. Es tracta d’activitats organitzades des de la Regidoria de Benestar i Serveis Socials de l’Ajuntament de Salou en coordinació amb la Regidoria de Cultura, i l'Antena del Coneixement de la URV a Salou conjuntament amb el Grup de Dones de Salou.

Per aquest motiu, durant tota la setmana des d’avui i fins el 10 de març està prevista la col·locació d’una lona en la que es fa referència a la commemoració del DIA DE LES DONES al balcó del consistori.

 

Més enllà d’aquesta pancarta simbòlica els actes s’iniciaran el dimecres, 8 de març, amb l’acte institucional, a les 11:30 a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic, on tindrà lloc la lectura d’un manifest així com el recull de participació dels infants a la campanya de sensibilització que s’ha dut a terme a les escoles. Ja per la tarda, a les 16:30h, tindrà lloc el Cine fòrum amb la pel·lícula "Antonia", de 1995, escrita i dirigida per Marleen Gorris, a la Costa Daurada del Centre Cívic a càrrec de la Doctora en Antropologia Social i Cultural per la Universitat Rovira i Virgili,Yolanda Bodoque.

 

Pel que fa a la conscienciació que es busca generar des de les edats més joves sobre la importància de mantenir respecte i igualtat entre les persones coincidint amb el Dia de la Dona demà dimarts i dimecres dia 8 de març s’explicaran contes d’empoderament al Centre Obert Dofí Màgic adreçats als infants d’entre 3 a 9 anys. La conta contes Sílvia Palazón serà l’encarregada d’explicar a través del conte de la Princesa i el Pirata com la princesa protagonista decideix viure fora del seu propi conte i agafar les regnes del seu propi destí i de la seva vida.

 

A més, en el marc d’aquesta setmana està previst donar continuïtat a les accions descrites dins del II Pla Local d’Igualtat 2015-2019 i que es desenvolupin altres accions de sensibilització i en pro del treball per la igualtat. Tot plegat, adreçat al col·lectiu dels centres educatius del municipi i que es desenvoluparà durant el març i el mes d’abril mitjançant l’activitat de conta contes i teatre-forum.

La regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, ha explicat que “un any més volem reivindicar un dia tan assenyalat per totes les dones tot organitzant un seguit d’actes que esperem que siguin capaços de fer-nos reflexionar a la societat, i molt especialment, adreçat a l’educació dels més joves -les generacions futures- perquè el respecte i la igualtat siguin valors interioritzats”, apuntava.

Document Actions