Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Benestar i Serveis Socials

Salou se suma al Dia Internacional de les Dones amb actes específics per empoderar el col·lectiu femení

dimarts 05 març 2019

L’acte de lectura del manifest serà dijous 7 de març a les 16:30h, seguit de la conferència “Victòria dels Àngels, més enllà d’una veu”

Un curs d’Alimentació Conscient, dos tallers d’autodefensa personal femenina i un taller d’equilibri emocional són algunes de les propostes

La Biblioteca Municipal enguany també incorpora novetats de lectura sobre feminisme i igualtat

L'Ajuntament de Salou des del Servei d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD) i dins del segon Pla d’Igualtat adreçat a la ciutadania ha organitzat un seguit d’activitats al voltant de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. Un dels aspectes més visibles és la pancarta que resta penjada durant tota aquesta setmana al balcó del consistori. Però més enllà d’aquest element, des de la regidoria, i  coincidint amb el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, s’ha organitzat un conjunt d’actes al voltant de la temàtica.

El primer dels actes dins el programa del Dia Internacional de les Dones, el curs d’Alimentació Conscient, ha començat aquest matí a l’Espai Mas. Aquest curs, a càrrec de Minerva Castillo, Coach en Salut i Benestar, consta de 14 hores de durada en horari de dimarts i dijous de 9:30h a 10:30h.

Dijous dia 7 de març, a les 16:30h a la Sala Xavier Turull, l’entitat de gimnàstica rítmica, Salou Club Esportiu, serà l’encarregada enguany de llegir el manifest del Dia Internacional de les Dones. Tot seguit, es durà a terme la conferència gratuïta “Victòria dels Àngels, més enllà d’una veu” a càrrec de Carme Domingo, llicenciada en Filosofia i professora de música; amb la col·laboració del Grup de Dones de Salou i l’Antena del Coneixement de la URV. L’acte clourà amb un petit refrigeri a l’annex de la sala Europa.

L’alcalde Pere Granados ha destacat que “un any més, l’Ajuntament de Salou se suma a la celebració del Dia Internacional de les Dones, oferint un gran ventall d’activitats adreçades a elles, i recordant la lluita constant per la igualtat”.

Per la seva banda, la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, explicava que "un cop més ens sumem a la celebració dels actes en motiu del Dia Internacional de les Dones. Com Ajuntament creiem fermament en què les polítiques d'igualtat són l'instrument més efectiu de lluita per la defensa dels drets de les dones, així com per evitar les desigualtats entre dones i homes"

Els diumenges 10 i 24 de març, el SIAD organitza per cinquena vegada la realització de dos tallers d’autodefensa personal femenina a la Sala Jardí del Pavelló Municipal d’Esports. La durada de l’activitat, totalment gratuïta per a les participants serà de les 9:45h i fins a les 13:45h; i cada taller podrà comptar amb un màxim de 30 dones. Les inscripcions es podran fer presencialment a l’Espai Mas de dilluns a divendres -dimecres tancat- en horari de 10h a 13h, per telèfon al 977 30 92 06 i per correu a siadones@salou.cat.

A més, com cada any coincidint amb aquestes dates, des del SIAD també s’està organitzant el taller d’Equilibri emocional adreçat a dones, majors d’edat i empadronades a Salou. El Taller d’Equilibri emocional pretén promoure l’apoderament, el desenvolupament i la superació personal a través de l’elecció responsable del benestar emocional i del propi compromís de millora continua. Per tant, l’objectiu principal és afavorir l’educació emocional per tal d’aconseguir un estat de major equilibri emocional. Aquest taller, impartit per la psicòloga del SIAD, té una durada de 20h i s’està desenvolupant a les instal·lacions de l’Espai MAS des del passat 25 de febrer.

També cal destacar que el Centre de Formació de Persones Adultes Àgora, s’ha incorporat als actes previstos a l’Ajuntament amb la iniciativa de fer una exposició, on es penjaran biografies de dones que han destacat al llarg de la història. Finalment, el 16 de març, la regidoria de Benestar i Serveis Socials també se suma a la Mitja Marató, organitzada per la regidoria d’Esports, donant continuïtat a la campanya de sensibilització “Jo respecto, i tu? Salou lliure d’agressions i discriminacions masclistes i LGTBIfòbiques”, engegada durant la celebració del Cós Blanc. Per tal de donar-li visibilitat a la campanya, es repartiran samarretes amb el missatge escrit a totes les persones inscrites a les curses de la Mitja Marató.

Feminisme i igualtat a la Biblioteca de Salou

La Biblioteca Municipal de Salou se suma també als actes del Dia Internacional de les Dones, incorporant una selecció exclusiva de novetats de llibres sobre feminisme i igualtat, tant per adults com per a infants, d’imaginació i de coneixements. Aquestes lectures apropen i ajuden als lectors i lectores a entendre una realitat cada vegada més punyent i també biografies de grans dones que van canviar el món tot i el context masclista en què van vivien; així com també fomenten la igualtat, on les protagonistes no necessiten ser rescatades per cap príncep blau, o trenquen amb els estereotips de gènere com el del color blau pels nens i el rosa per les nenes.

Aquestes lectures ja es poden trobar a l’expositor de novetats fins a finals del mes de març, i després s’incorporaran a la resta del fons de la Biblioteca.

Document Actions