Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Benestar i Serveis Socials

Salou se suma als actes del 25N per rebutjar la violència contra les dones

dimarts 20 novembre 2018

Un conjunt d’actes conformen el programa per conscienciar sobre la violència masclista, entre ells un taller de Defensa Personal en motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones

 

La lectura del manifest es realitzarà el divendres 23 de novembre a les 17h a la Sala Costa Daurada

 

El Servei d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Salou ha programat un conjunt d’activitats amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Aquesta iniciativa forma part del II Pla Local d’Igualtat adreçat a la ciutadania de 2015-2019 i pretén fomentar la igualtat de gènere i conscienciar a la societat per tal de reduir els actes de violència masclista.

Com el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones és el diumenge 25, els actes commemoratius es traslladaran al divendres 23 de novembre.  A  les 17h, es durà a terme la lectura del manifest i es podrà gaudir d’una ponència a càrrec de la coach en salut i benestar Minerva Castillo, a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic. L’alcalde, Pere Granados, ha destacat que “és important avançar en l’educació en valors, treballar dia a dia per corregir les conductes violentes, no tan sols les físiques que són més evidents, sinó també les psicològiques que igualment danyen la integritat emocional i personal”.

Les instal·lacions esportives penjaran els dies 24 i 25 de novembre les lones de “SALOU DIU NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA”, i els clubs esportius efectuaran un minut de silenci com a mostra de condol pels assassinats masclistes de l’any 2018.

La regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, explicava que “un any més, és necessari sumar-nos a la celebració d'aquest dia, dissortadament la violència masclista és una xacra contra la que hem de lluitar com a institució i com a societat, no només el 25 de novembre, sinó diàriament. És precisament per aquest motiu que les accions transversals són idònies per sensibilitzar i conscienciar la societat del nostre municipi. Enguany la Regidoria d'Esports  i les entitats esportives se sumen a la lluita contra la violència masclista, fet que valorem com a molt positiu”.

 

A més, el diumenge 2 de desembre el SIAD també oferirà un curs de defensa personal per a dones, al Pavelló Centre, a la Sala Jardí, de 9:30h a 14h, a càrrec de l’entrenador Oscar Prieto. Per poder assistir a aquest taller caldrà realitzar una inscripció prèvia al SIAD a través del correu electrònic siadones@salou.cat o trucant al telèfon 977 30 92 06. Els objectius principals són donar a conèixer els principis fonamentals de la defensa personal, els usos i els mitjans de l’agressor i del seu “modus operandi” bàsic, i els usos i mitjans bàsics de defensa personal. A més, permet actualitzar i especialitzar a les assistents sobre tècniques bàsiques de defensa personal front agressions i amenaces amb armes.

 

Document Actions