Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Benestar i Serveis Socials

Un any més l’Ajuntament de Salou i Creu Roja Tarragona han renovat el conveni de col·laboració

dijous 25 maig 2017

El conveni servirà per subministrar lots de suport social de proximitat als col·lectius en risc d’exclusió social del municipi

L’Ajuntament de Salou i l’Oficina de la Creu Roja de Tarragona  han signat un  conveni de col·laboració per tal de distribuir durant el present 2017 uns ‘Kits de suport social de proximitat’. En concret, l’alcalde de Salou, Pere Granados i el President provincial de Creu Roja Tarragona, Ramon Grau, han signat aquest conveni per desenvolupar el projecte que es realitzarà a Salou per cinquè any consecutiu. El cost econòmic del servei serà assumit per l’aportació de fons propis de la Creu Roja en un 25%, i 3.000 euros, sent el 75% del cost de la comanda, amb l’aportació de l’Ajuntament de Salou. L’acord, s’ha signat en presència d’Eduard Martín, adjunt de coordinació a l’oficina Provincial de Creu Roja Tarragona, i de la regidora de Benestar Social, Estela Baeza, la qual ha valorat molt positivament la iniciativa ja que amb aquests kits es podrà ajudar als col·lectius en risc d’exclusió social.

Els ‘kits de suport social’ cobreixen les necessitats bàsiques alimentàries, higièniques i de consum mínim de les persones que pateixen els efectes de la crisi. Els ajuts, tenen com a objectiu el donar sortida de manera puntual a les necessitats bàsiques de totes aquelles persones que passen per dificultats arran de la crisi econòmica. L’acció solidària va adreçada a un perfil de població amb dificultats per assumir les càrregues econòmiques i familiars.  

L’Ajuntament de Salou amb la col·laboració de Creu Roja aporta aquest suport adreçat a cobrir les necessitats de col·lectius que actualment veuen agreujada la seva situació. Cada kit intenta respondre a un tipus de necessitat bàsica dels col·lectius més vulnerables. Per dur a terme aquest projecte, la Creu Roja treballa en xarxa amb altres agents socials de l'entorn proper, promovent la dignificació dels col·lectius atesos i comptant amb el voluntariat bàsicament i majoritàriament com a actor principal. Arrel de la signatura d’aquest conveni,  les persones que ho necessitin ho hauran de tramitar a través dels Serveis Socials. Els col·lectius que Creu Roja considera més vulnerables estan formats majoritàriament per famílies amb la major part de membres a l'atur, que no poden fer front a les seves càrregues econòmiques habituals.  

Segons les necessitats i a qui vagin dirigits aquests kits, estaran formats per articles tan diversos com kit bàsic per nadons, kit higiènic per nadons, kit alimentació per nadons, kit alimentació familiar, kit bolquers, kit neteja llar, kit higiènic, etc.

Galeria d'imatges

peke.jpg
P1320425.JPG

Document Actions