Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Biblioteca

El bioquímic Jaume Folch presentarà el seu llibre “El naufragi dels records: què hi ha darrere de malalties com l’Alzheimer?”, aquest proper dilluns, a la Biblioteca de Salou

dissabte 14 setembre 2019

Aquest acte, organitzat per l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer Costa Daurada, tindrà lloc a les 18 hores

El bioquímic de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Jaume Folch, presentarà el seu llibre “El naufragi dels records: què hi ha darrere de malalties com l’Alzheimer?”, aquest proper dilluns, dia 16 de setembre, a les 18 hores, a la Biblioteca Pública Municipal de Salou. Aquest acte és organitzat per l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer Costa Daurada, amb el suport de l’Ajuntament de Salou.

Cal recordar que, més d’un segle després que es diagnostiqués d’Alzheimer la primera pacient, la malaltia ha esdevingut epidèmica en les societats desenvolupades amb efectes devastadors. L’autor, amb aquesta narració, es planteja una sèrie de preguntes, com el perquè les neurones del cervell d’algunes persones desapareixen de forma prematura; si hi ha alguna possibilitat per prevenir la malaltia, o si la societat serà capaç en un futur de trobar una cura.  

En aquest sentit, el llibre explica, amb un llenguatge entenedor i alhora rigorós, per què malalties com aquesta priven, les persones que la pateixen, dels records, les emocions i els afectes. Folch també exposa les teories més sorprenents en l’àmbit de la neurociència i desvetlla les claus de futures teràpies. Actualment, la societat viu un moment extraordinari en la recerca de nous tractaments per a les afeccions cerebrals, que obriran una nova era per a la humanitat.

 

Galeria d'imatges

El naufragi dels records_page-0001.jpg
biblioteca.jpg

Document Actions