Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Biblioteca

El xef Pep Moreno, del restaurant ‘Deliranto’, mostra com parar la taula de Nadal en un taller solidari a la Biblioteca de Salou, en benefici de La Marató de TV3

dijous 12 desembre 2019

En acabar la sessió, es va rifar un sopar al restaurant ‘Cook and Travel’ per a dues persones, sorteig que va acumular 140 euros -5 euros per persona per poder participar-, que es donaran a La Marató

El president i fundador de l’associació tarragonina Rodes Solidàries, Martí Suriñach, va presentar, també, el projecte de l’entitat per ajudar les famílies sense recursos que tenen nens/es amb malalties minoritàries

La Biblioteca de Salou va rebre ahir dimecres, la visita del xef Pep Moreno, del restaurant ‘Deliranto’, recentment, guardonat amb una estrella Michelin. El cuiner va dur a terme el taller solidari “Com parar la taula de Nadal”, en benefici de La Marató de TV3, per a la investigació de les malalties minoritàries, al qual hi van assistir més de 25 persones. La sessió va desmuntar mites al voltant del luxe i la tradició, com, per exemple, col·locar o no estovalles. En aquest sentit, Moreno va sorprendre la gent dient que “una taula és més luxosa si no té estovalles; ja que si tens una taula bonica, no cal tapar-la”.

El xef de ‘Deliranto’ també va parlar de la llargària de les estovalles, en cas de posar-les; de la col·locació dels coberts; de com servir els plats; de l’ordre de les copes pels vins i del got per a l’aigua; i de com col·locar els tovallons; entre d’altres qüestions.

 A més, com a curiositat, Pep Moreno va assenyalar que, segons estudis científics, les persones es decanten per productes servits en plats blancs.

Les persones assistents van aprofitar, també, per presentar dubtes, com, per exemple, on col·locar els infants en una taula, o on deixar les fonts amb el menjar.

Pep Moreno va concloure el seu discurs assenyalant que “per a mi, el millor alumne no és qui fa cas de tot el que li diu el professor, si no qui agafa el millor de cada professor; llavors, espero que alguna cosa us hagi estat útil per fer-la servir el dia de Nadal o qualsevol altre dia”.

En acabar el taller, el xef va rifar un sopar per a dues persones al seu altre restaurant ‘Cook and Travel’. La guanyadora va ser Jessica Canales. A canvi de poder participar a la rifa, les persones interessades van donar 5 euros a La Marató de TV3, acumulant, finalment, una xifra de 140 euros, destinada, íntegrament, a la fundació.

Rodes Solidàries, associació tarragonina per donar suport a famílies sense recursos que tenen nens/es amb malalties minoritàries

La segona part de la tarda va anar a càrrec del president i fundador de l’associació tarragonina Rodes Solidàries, Martí Suriñach, que va donar a conèixer l’entitat i el seu objectiu principal: donar suport, promoure, defensar i lluitar pels drets i interessos de les persones afectades per malalties minoritàries, amb el propòsit de millorar la seva esperança i qualitat de vida, tant dels afectats com de les seves famílies.

Rodes Solidàries també impulsa un nou projecte, “Àrea Natura”, que consisteix en la creació d’un espai en plena natura per a les persones afectades i els seus familiars, en el qual poder descansar, relaxar-se, etc.. “Un lloc adaptat per a ells i elles, d’esbarjo i teràpia, amb àrea de jocs adaptades” , va explicar el president Martí Suriñach.

Cal recordar que la Biblioteca Municipal organitza aquest dissabte, dia 14, a les 10 h, la “4a Marató de Contes Solidaris”. Aquest acte consistirà en la narració de relats surrealistes i contes clàssics, i comptarà amb la col·laboració de personalitats i representants d’entitats de la ciutat. Aquesta activitat se suma a la venda solidària de llibres de segona mà que duu a terme la Biblioteca de Salou.

 

Galeria d'imatges

2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG

Document Actions