Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Biblioteca

L’exposició ‘Brossa polièdric’ arriba a la Biblioteca de Salou

dilluns 14 octubre 2019

La mostra es podrà visitar fins al 26 d’octubre, en el marc de la celebració del centenari del naixement del poeta, dramaturg i artista escènic, Joan Brossa

A més, s’ha ofert un breakout o escape room ‘El secret de l’artista’ per a l’alumnat juvenil dels centres educatius del municipi, a través del qual coneixeran la trajectòria de Brossa de manera dinàmica i lúdica, i un joc d’observació per a tothom que la visiti

La Biblioteca de Salou, en col·laboració amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Brossa, acollirà, fins al 26 d’octubre, l’exposició “Brossa polièdric”, en el marc de la celebració, aquest 2019, de l’any Brossa, amb motiu del centenari del naixement del poeta, dramaturg i artista escènic, Joan Brossa. Cal destacar que aquesta mostra només s’haurà pogut visitar en dues poblacions de la província, una d’elles, Salou.

“Brossa polièdric” és una exposició divulgativa sobre la vida i l’obra de Joan Brossa, que pretén acostar la creació del poeta al visitant per tal d’ajudar-lo a conèixer l’artista; el context històric en què va viure; què caracteritza la poesia brossiana i la vigència de la seva obra visual. La mostra està composta per un total de deu mòduls de cartró de 150 cm d’alçada; i d’un llibre gegant, també de cartró i de 170 cm d’alçada, amb vuit poemes escrits de temàtiques i formes creatives diverses. També inclou tres daus de cartró que es podran girar per totes les cares per destacar, precisament, que el poeta no pot ser encasellat en cap gènere, fet que dona sentit al títol de l’exposició: “Brossa polièdric”.

El regidor de l’àrea de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha assenyalat que “des de l’Ajuntament, estem molt satisfets de poder contribuir a divulgar la trajectòria del dramaturg Joan Brossa, una figura polifacètica i prolífica considerada el poeta d’avantguarda català més important del segle XX”. Montalà ha afegit que “la forma de l’exposició és ideal perquè la infància i la joventut s’endinsi en l’obra de l’artista”.

La Biblioteca ha creat un joc d’observació per a tothom que visiti la mostra amb l’objectiu de dinamitzar-ne la visita i lectura. D’altra banda,  l’alumnat de segon cicle d’ESO i Batxillerat, dels centre educatius del municipi, podrà participar en un breakout o escape room “El secret de l’artista”, a càrrec de Teresa Saborit, especialista en gamificació de projectes literaris. En aquesta iniciativa, els alumnes trobaran una maleta misteriosa tancada amb el nom de Joan Brossa i hauran de resoldre, en grup, tots els enigmes plantejats per poder esbrinar quin és el contingut misteriós de l’esmentada maleta.

Fitxers adjunts

Document Actions