Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Biblioteca

La Biblioteca de Salou celebrarà aquest dissabte el seu 27è aniversari amb tallers sobre Tintín i un planetari mòbil

dimecres 23 octubre 2019

La festa, que començarà a les 10.30 h, girarà al voltant de la figura de còmic Tintín i el seu viatge a la Lluna, aprofitant que enguany se celebren els 50 anys de l’arribada de l’home al satèl·lit

La Biblioteca Pública Municipal de Salou celebrarà el seu 27è aniversari aquest dissabte, dia 26 d’octubre, amb una gran festa que, com ja és tradició, girarà al voltant d’un personatge literari, Tintín -que enguany celebra els seus 90 anys-, amb els còmics “Objectiu: la Lluna” i “Hem caminat damunt la Lluna”, del creador Hergé,  i al voltant, també, de la commemoració dels 50 anys de l’arribada de l’home a la Lluna, amb un planetari mòbil.

Aquesta celebració comptarà amb dues activitats principals dedicades a dita temàtica i adreçades a tota la família. A partir de les 10.30 h, la Biblioteca durà a terme un conjunt de tallers per conèixer, de primera mà, les aventures de Tintín a la Lluna, que realitza en un doble còmic, editats el 1950 i el 1952 -quasi vint anys abans que Neil Armstrong arribés a la Lluna amb l’Apolo 11. Amb els tallers, s’aprofundirà en els personatges de la sèrie Tintín i en la biografia de l’historietista belga,  Georges Remi, conegut com a Hergé.

A partir de les 11.30 hores, es realitzaran visites a l’interior d’un planetari mòbil, a càrrec de Cel Obert. Es tracta d’una cúpula inflable on petits i grans podran entrar i observar, en la pantalla semiesfèrica, les imatges d’astronomia i ciència projectades en 360º i amb so envoltant. Una iniciativa per a totes les edats, que constarà de diverses sessions comentades de 30 minuts, amb reserva prèvia a la Biblioteca. Les inscripcions es podran fer, de manera presencial, a les dependències municipals, en horari de 9.30 a 13.30 h i de 16 a 20 h; per telèfon al 977 38 88 09; i per correu electrònic a biblioteca@salou.cat.

Aquest divendres, dia 25, a les 18.30 h, la Biblioteca també acollirà la xerrada “¿Fuimos a la Luna?”, a càrrec de l’astrònom i divulgador científic de l’observatori Fabra de Barcelona, Antonio Bernal, amb motiu del 50è aniversari del viatge a la Lluna. L’autor explicarà a les persones assistents què hi ha de cert en la llegenda urbana que nega la veracitat de l’esdeveniment.

Les activitats es podran complementar amb la lectura i préstec de llibres infantils i d'adults sobre la figura de Tintín i també de la Lluna, recollits en una guia creada per a la celebració.

Document Actions