Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Biblioteca

La biblioteca de Salou renova el servei de WIFI públic

dijous 07 febrer 2019

Es completa la renovació total dels recursos informàtics de la Biblioteca Municipal , que ha actualitzat la connexió a internet amb la instal·lació de Fibra òptica a l’equipament municipal

 

A partir d’ara, els usuaris de la Biblioteca Municipal de Salou, disposen d’un total de 15 equips informàtics totalment nous, i també amb una connexió a internet amb garanties d’un correcte rendiment. Els tècnics del servei informàtic municipal, han finalitzar aquest mes de gener, els treballs de  configuració de la nova connexió a internet de l’equipament,  un cop la fibra òptica va ser instal·lada per l’operador de telecomunicacions. 

La renovació dels serveis informàtics de la Biblioteca ha inclòs, els 15 equips d’ús públic, els 5 equips dels propis treballadors de la biblioteca, i també els 2 punts d’accés wifi situats a la planta baixa i primera de l’edifici que permet cobrir les connexions mitjançant ordinadors portàtils o dispositius mòbils com tauletes o smartphones.

L’Ajuntament ha destinat 25.000€ durant el 2018 a la renovació dels serveis informàtics de la Biblioteca Municipal,  actualitzant equips, electrònica de xarxa i fent arribar la fibra òptica,  resolent de forma definitiva els problemes de connectivitat a l’equipament. Tal com indica el regidor de Serveis i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, “els serveis ADSL que donaven el  servei d’internet a la Biblioteca, eren cada cop més deficients, en rendiment  i  falta de continuïtat en les connexions , molt allunyades de les necessitats actuals dels nostres ciutadans. Després d’analitzar diverses alternatives,  la solució definitiva ha estat la fibra òptica, que permet garantir un ample de banda suficient i de forma contínua”. Per la seva part, la regidora de Cultura, M. José Rodríguez, ha declarat que durant el 2018 es van enregistrar un total de 7.012 sessions i que degut a la acollida que te per part dels ciutadans “es tracta d’una millora necessària ja que la cultura no es sols al paper sinó també a través de la pantalla”. Rodríguez, també ha recordat com en el futur equipament que es construirà a la zona del Centre Atenea, és a dir, la nova biblioteca, també es tindrà en compte l’espai dedicat a les noves tecnologies per tal d’oferir un servei dimensionat a les necessitats de la població.  

La Biblioteca de Salou, acull un nombre important d’usuaris durant tot l’any, si bé en el període estival, les visites de visitants i turistes , tant nacionals com estrangers, creixen especialment.

 

Document Actions