Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Biblioteca

La Biblioteca de Salou rep més de 25.000 persones durant els mesos d’estiu, amb una mitjana de 500 visites diàries

dijous 26 setembre 2019

Un total d’11.119 documents han estat prestats els mesos de juliol i agost, entre llibres, revistes, cinema, música i videojocs

La Biblioteca de Salou tanca l’estiu amb unes dades estadístiques “molt positives”, segons ha assenyalat el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà. Durant els mesos de juliol i agost de 2019, un total de 25.049 persones han fet ús de les instal·lacions municipals, un 8,6 % més que l’any anterior, amb una mitjana de cinc-centes visites diàries. Els dies amb més afluència van ser el passat dilluns, 12 d’agost, amb més de 900 persones; i el dilluns, 19 d’agost, amb més d’un miler.

Pel que fa al servei gratuït de connexió a Internet i d’accés als programes d’ofimàtica, han utilitzat els tretze ordinadors de taula un total de 574 persones, amb 2.926 sessions realitzades, tant adults com infants. A més, els usuaris que han visitat la Biblioteca han demanat un total d’11.119 préstecs, majoritàriament, llibres, però també revistes, cinema, música i videojocs.

D’altra banda, la Biblioteca de Salou ha dut a terme un gran ventall d’activitats per a adults i infants durant tot l’estiu. Al mes de juliol, un total de 409 persones han participat en les diverses accions culturals, com, per exemple, el monogràfic de lectures i tallers “Un món (i un munt) de dones! Dones que han fet història”, de deu sessions -dues per setmana-, amb 325 assistents -207 infants i 118 adults-; el Club de lectura en anglès infantil i d’adults amb Kids & Us, que va comptar amb 45 persones participants; i els clubs de lectura infantil, de 7 a 9 anys i de 9 a 11 anys, amb 19 assistents; i el d’adults, amb 20 assistents.

Al mes d’agost, han participat de les activitats un total de 262 persones, de les quals 210  -136 infants i 74 adults- van poder gaudir del monogràfic de lectures i tallers “Un món (i un munt) de dones! Dones que han fet història”, de set sessions. També van participar 17 nens i nenes al Club de lectura infantil, de 7 a 9 anys i de 9 a 11 anys. Finalment, a la ruta històrica pels principals escenaris de la història antiga i recent del municipi “Resseguint la història”, hi van assistir 35 persones.

Segons el regidor Xavier Montalà, “des de l’Ajuntament, estem molt satisfets amb els resultats d’enguany, ja que reflecteixen la creixent demanda de la ciutadania, que participa, durant tot l’any, en les activitats que s’ofereixen des de la Biblioteca”. Montalà ha agraït la tasca del personal que treballa a la Biblioteca, “ja que sense el seu esforç i la seva implicació no seria possible aconseguir uns resultats tan positius com els obtinguts”. 

Cal recordar que la Biblioteca de Salou ha estat oberta matí i tarda, sense tancar per vacances; en horari de dilluns a divendres, de 9:30h a 13:30h, i de 16h a 20h. Destacar, també, que aquesta instal·lació municipal ofereix, mensualment, les novetats més recents de lectura i, trimestralment, les darreres estrenes en DVD i CD, per tal de renovar, de manera continuada, els continguts i materials disponibles.

Galeria d'imatges

biblioteca.jpg
biblioteca.jpg

Document Actions