Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Educació

L’alumnat de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) exerceix com a professor de cuina per un dia, a l’Escola Salou

dijous 05 desembre 2019

Vuit joves que cursen l’assignatura de pastisseria han mostrat aquest matí als nens i nenes de primer de primària el seu talent culinari amb un taller de galetes nadalenques

També visitaran l’Escola Vora Mar, el 13 de desembre, així com l’Escola Europa i l’Escola Santa Maria del Mar, durant els primers mesos del proper any 2020

Un total de vuit alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) de Salou han exercit com a professors/es de cuina, aquest matí, duent a terme un taller de galetes nadalenques per als nens i nenes de primer curs de primària de l’Escola Salou. En el decurs de la sessió, els joves han mostrat el seu talent culinari, a la vegada que explicaven contes en català i anglès. Aquesta acció forma part del projecte “Entre nosaltres”, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn del municipi.

La regidora de Serveis Educatius, Lleure, Esport, Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez, ha volgut assistir a l’activitat, que ha tingut lloc, de 9.30 a 12 hores, al menjador de l’escola. Al taller també hi han estat presents la directora del centre, Marian Castillo; la Cap d’Estudis, Nieves Lozano; la secretària de l’Equip Directiu, Lola González; i la professora de la UEC, Alba Carbonell.

Segons ha explicat la regidora de l’àrea, Julia Gómez, “els/les alumnes tenen l’oportunitat de ser protagonistes en uns aprenentatges prèviament adquirits i, així, transmetre la informació a generacions més joves del municipi”. “Aquesta activitat forma part de la programació curricular de la UEC, que té com a objectiu, en el seu conjunt, oferir un itinerari formatiu i personal, basat, principalment, en l’aprenentatge pràctic i manipulatiu”, ha assenyalat Gómez. 

Cal dir que, el proper divendres, dia 13 de desembre, els alumnes de la UEC repetiran el taller de cuina a l’Escola Vora Mar; al mes de març de 2020 el faran a l’Escola Europa; i a l’abril de 2020, a l’Escola Santa Maria del Mar.

Els/les alumnes de la UEC són joves d’entre 14 i 16 anys que busquen assolir el certificat d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) d’una manera alternativa als circuits habituals d’ensenyament. Actualment, un total de 14 estudiants es formen a la UEC.

L’objectiu de la unitat és donar als alumnes una atenció més personalitzada, mitjançant una acció tutorial propera, així com oferir un currículum d’ESO més adaptat a les seves necessitats. 

El projecte “Entre nosaltres” te l’objectiu d’apropar la UEC a entorns educatius que inclouen les escoles d’educació primària de Salou, i d’ensenyar, d’una manera pràctica, alguna de les accions que es desenvolupen, diàriament, a la unitat.

Les finalitats principals d’aquests tallers són: aconseguir una convivència i cohesió social òptima; aprendre a integrar-se dins de la societat, posant al servei de la comunitat els seus coneixements i capacitats; conèixer els estris i procediments específics per treballar les especialitats pròpies d’aquest taller; desenvolupar estratègies de comunicació interpersonal; dotar els alumnes d’estratègies de gestió i expressió emocional; i involucrar la resta de la comunitat educativa del municipi en el procés de canvi i millora dels alumnes, fomentant la coresponsabilitat, entre altres objectius.

Galeria d'imatges

5.jpg
1.JPG
2.JPG
4.JPG
6.jpg
7.jpeg

Document Actions