Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Educació

Prop de 4.300 escolars tornen a les aules aquest dimecres

dimecres 12 setembre 2018

Com a novetat,  hi ha una quarta línia de primer d’ESO a l’Institut Jaume I, i una aula multinivell al Marta Mata

 

Aquest dimecres 12 de setembre s’ha iniciat el curs escolar amb el retorn a les aules de milers de nens i nenes i joves de Salou. En total, entre els centres d’infantil i primària hi ha fins a 2.510 alumnes; mentre que a secundària, batxillerat i els cicles formatius (de grau mitjà i superior) hi ha una matrícula de 1.624 alumnes. L’oferta formativa a nivell de cicles és de Gestió Administrativa (Primer i Segon Cicle),  Atenció a persones dependents (Primer i Segon Cicle), Secretariat, Grau d'animador sociocultural i turístic, Vela i Salvament i Socorrisme.

Aquests alumnes es distribueixen entre l’Escola Europa, Escola Santa Maria, l’Escola Salou, l’Escola Vora Mar i l’Escola Elisabeth juntament amb l’Institut Jaume I i l’Institut Marta Mata; a més de l’oferta que gestiona l’Escola Internacional del Camp.  Pel que fa a l’oferta de les llars infantils municipals, La Balena Blava i el Cavallet de Mar, hi ha matriculats fins a 144 infants. Així doncs, u total de 4.278 alumnes que es podrien incrementar al llarg del curs a través de la matrícula viva.

La regidora d’Ensenyament de Salou, Julia Gómez, assenyalava que “el curs ha començat amb normalitat” però, ha afegit que “si hi ha qualsevol qüestió posem a disposició el personal de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), situada a la planta baixa de l’Ajuntament, per mirar de resoldre qualsevol inconvenient”.

Pel que fa a les novetats, s’ha incrementat una línia de primer d’ESO a l’IES Jaume I i una aula multinivell que estarà ubicada a l’Institut Marta Mata i que servirà per incloure en el sistema educatiu a alumnes estrangers.

D’altra banda, des de la regidoria d’Ensenyament es realitza una aposta per l’aprenentatge i reforç d’altres matèries. Així, el curs escolar que comença manté tots els serveis que des de la regidoria es venen prestant els darrers anys com són el Pla educatiu d’Entorn, les subvencions als centres per activitats formatives i de lleure; les subvencions a les AMPA, el Servei Local de català; l’educació viària; l’educació ambiental; la professora d’arts plàstiques a les escoles; les classes d’expressió oral i corporal; les beques per a llibres i material escolar i les beques universitàries; les ajudes al transport escolar i als menjadors; les aules de suport al reforç en llengua catalana i castellana per a nouvinguts i l’expressió oral en llengua anglesa per a la primària i que en el proper pressupost s’ampliarà també als instituts, “perquè creiem que l’expressió oral en anglès és un aprenentatge bàsic pels temps en els que vivim i per això contractem a un professor que realitzi específicament aquesta assignatura entre els alumnes dels cursos de quart i cinquè de totes les escoles del municipi. L’objectiu és fomentar l’ús de l’anglès a nivell oral per tal que els alumnes adquireixin un coneixement més profund de la llengua a nivell parlat”, apuntava la regidora.

Document Actions