Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Esports

Lucas del Paso rep una càlida benvinguda al Nàutic de Salou, en l’intent de batre el rècord Guinness muntat en la seva moto d’aigua

dimarts 24 setembre 2019

Ha arribat aquest matí havent finalitzat, amb èxit, l’etapa Vinaròs-Salou, i ha estat acompanyat pel seu equip, amics, familiars, responsables de l’entitat i el regidor Hector Maiquez

L’objectiu de l’esportista salouenc és assolir la distància més llarga en mar obert sense suport, en el seu periple des de Sagres (Portugal) fins a Pompeia (Itàlia)

El salouenc Lucas del Paso Cánovas, de 34 anys, ha rebut aquest matí al Club Nàutic de Salou una càlida benvinguda per part del seu equip, amics, familiars i el regidor Hector Maiquez, que han esperat la seva arribada al Port salouenc, procedent de Vinaròs, muntat en la seva moto d’aigua.

Del Paso duu a terme la proesa de batre el rècord mundial Guinness per a  la distància més llarga en mar obert, sense suport a l’aigua. Pujat dalt de la seva jet ski, aquest intrèpid esportista viatja des de Sagres (Portugal), el racó més al sud-oest d’Europa, fins a Pompeia (Itàlia). Durant el viatge, Lucas i el seu equip, Carlos Pérez, Emanuel Cruz i Abel Rincón recullen brossa i plàstics per crear consciència sobre l’ús d’aquest material, que pot tardar centenars d’anys a degradar-se.

Un altre objectiu del viatge és recaptar fons per a dues organitzacions benèfiques: Earth Alliance i Aladina. També ajudarà a replantar boscos.

Lucas del Paso ha rebut de mans del regidor de l'Ajuntament Hector Maiquez una petita rèplica de l’estàtua del Monument al Pescador de Salou, que simbolitza l’esforç, la tenacitat i el treball dels antics pescadors de la localitat.

El regidor ha dit que “és un honor que un salouenc estigui a les portes de batre un rècord Guinnes, tot passant pel nostre municipi, i fent-ho defensant una iniciativa tan lloable com és la preservació del medi ambient, amb la tasca de conscienciació que comporta”.

Per la seva part, l’esportista, acompanyat del seu equip, ha protagonitzat una roda de premsa en la què ha agraït l’excel·lent rebuda de Salou i ha explicat que ja ha complert el 50 per cent del Guinness World Record en la distància més llarga recorreguda en moto d’aigua, sense suport a l’aigua, que són un total de 3.074 km realitzats en 40 dies. Lucas del Paso porta 7 dies i 1.550 km en aquesta aventura. “De moment, el Mediterrani ens està posant la catifa vermella”, ha expressat amb satisfacció. Tanmateix, ha dit que l’etapa d’Algeciras-Motril, 282 km, va ser especialment dura per les condicions adverses del mar i la pèrdua de tots els aparells tecnològics per comunicar-se i orientar-se.

Fins ara, l'esportista està sumant centenars de seguidors a les xarxes socials, als quals ensenya que ha recollit ja uns 150 kg de plàstics.

L’arribada a Pompeia està prevista pel diumenge, dia 6 d’octubre.

Galeria d'imatges

DSC_5408.JPG
DSC_5407.JPG
DSC_5426.JPG
DSC_5494.JPG
DSC_5501.JPG

Document Actions