Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Esports

53 RallyRACC: Presentat el ral.li més complet del WRC

divendres 16 juny 2017

Salou tornarà a ser l’epicentre amb els trams urbans, com el shakedown i la prova al passeig Jaume I, a més de la cerimònia de cloenda

 

Si els dies 6, 7 i 8 d'octubre ja eren coneguts com els de celebració del 53 RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA, Rally de España 2017, des d'avui les carreteres, pistes i enclavaments per els quals circularà l'itinerari oficial de la cursa passaran a formar part dels plans logístics de pilots, equips i aficionats. La tretzena edició consecutiva del RallyRACC amb epicentre en el triangle Salou, PortAventura World i Costa Daurada arriba aquest any amb novetats en l’aspecte organitzatiu i també amb renovada expectació en l’esportiu.


L’estructura de la prova conserva tots els atributs en la carretera que l'han definit durant aquests últims anys com la gran prova de final de temporada, especialment des que va adoptar la configuració de caràcter mixt, un tipus de disseny únic en l'actual Campionat del Món fruit de les àmplies possibilitats que ofereixen les carreteres tarragonines.

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, avui en la presentació de l’esdeveniment assegurava que “són molts els municipis que volen aquest esdeveniment i que esdevingui un èxit”, deia. “Vull agrair ben sincerament a tots els alcaldes que s’han sumat al Rally i que tenen una visió i una gran sensibilitat per acollir-lo i, des del punt de vista de la promoció turística, és la millor forma d’arribar-hi”. El batlle ha explicat que “l’esforç de finançament important que fa el municipi es veu revertida en forma de guanys per a les empreses del territori i de la mateixa ciutat. És una manera de crear riquesa”. Pel que fa a la prova esportiva, a Salou, es manté la prova urbana al passeig (dissabte 7 d’octubre a les 5 de la tarda) i el shakedown a Emprius (dimecres 5 d’octubre a les 8 del matí), així com el pòdium a la plaça de les Comunitats Autònomes.


En la que serà 53 edició, el RACC efectuarà de nou un gran esforç organitzatiu i financer per engegar un dels millors ral·lis de l'actual WRC. El president del RACC, Josep Mateu, és en aquest punt molt clar: "El Campionat del Món és la màxima expressió de l'automobilisme de carretera i exigeix per part del RACC establir un operatiu colossal, que seguirà al seu gran nivell aquesta temporada". Després de cinc anys de col·laboració de la Ciutat Comtal, dues com a punt de sortida del ral·li i altres tres com a seu d'una súper especial a Montjuïc, el RallyRACC de 2017 no estarà a Barcelona.El 53 RallyRACC tindrà un total de 1.289,43 km de recorregut total dels quals 312,02 km seran de velocitat distribuïts en 19 trams cronometrats, 10 d'ells diferents dels quals 5 seran nous. Aquest serà el vuitè any consecutiu que el RallyRACC comptarà amb un recorregut mixt terra-asfalt, una primera etapa que mantindrà el seu itinerari pràcticament igual al de l'any passat atès que es vol seguir explotant una estructura que s'ha mostrat equilibrada però difícil. Tot això distingeix la prova catalana per ser realment complicada en l'aspecte esportiu.


Si exceptuem aquesta primera etapa mixta, els pilots habituals al RallyRACC no afrontaran de cap manera un itinerari conegut, ja que els 7 trams d'asfalt incorporen novetats en la seva configuració, ja sigui perquè es fan en sentit contrari o per haver estat trams cronometrats fa alguns anys. Un d'aquests trams serà completament inèdit: 'Savallà' (Rauric-Conesa). Aconseguir un bon ritme de cursa seguirà sent essencial per batallar per les posicions davanteres o d'alguna de les categories, la qual cosa conforma un ral·li selectiu i en absolut previsible.

Galeria d'imatges

rallyracc.jpg
g_presentacio-22.jpg

Document Actions