Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Gastronomia Salou

En marxa les primeres Jornades Gastronòmiques de l’Arròs de Salou 2019

dilluns 03 juny 2019

Es celebraran del 8 al 16 de juny i compten amb 32 restaurants participants servint menús amb l’arròs com a protagonista, i amb 2 activitats paral·leles al Passeig Jaume I el dia 9 de juny: el concurs Petit Xef i una degustació d’arròs

Avui s’han presentat oficialment les primeres Jornades Gastronòmiques de l’arròs de Salou que tindran lloc a aquesta població de la Costa Daurada del 8 al 16 de juny. 32 establiments serviran menús amb l’arròs com a protagonista i hi hauran activitats paral·leles com un concurs per petits xefs i una arrossada el diumenge 9 de juny al Passeig Jaume I.

Les jornades compten amb la col·laboració d’arrossos Bayo, de la Bodega Torelló Viticultors i de l’Ajuntament de Salou.

L’AEH Salou va néixer aquest 2019 amb l’objectiu, per una banda, d’unir esforços, sumar sinergies i representar la diversitat d’establiments de la població. I per altra banda, per convertir Salou en un destí gastronòmic, no només durant la temporada alta sinó durant tot l’any a través d’esdeveniments gastronòmics. La primera acció destacada realitzada per l’associació són les Jornades Gastronòmiques que s’han presentat avui, amb la presència de Pep Moreno, president de l’AEH Salou; Marc Montagut, 1r tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Salou, amb representants dels establiments participants i de les empreses col·laboradores Bayo i Torelló. 

Els 32 restaurants participants serviran arrossos de tot tipus durant la setmana de les jornades. Com comenta Pep Moreno “L’arròs és un element conciliador. Salou té molts tipus de restaurants però amb l’arròs es pot fer sushi, es pot fer un plat tailandès o es pot fer una caldereta. I a cada restaurant hi trobareu una manera única de cuinar-lo”

Els menús consten d’aperitiu, plat principal, postre i una proposta de vins o caves Torelló. El preu dels menús varien a cada restaurant, però oscil·len entre els 20€ i els 50€.

Els menús presentats a les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs optaran a diversos premis, els quals es decidiran a través d’un jurat professional i d’un jurat popular. En aquest sentit, totes les persones que tastin qualsevol dels menús, podran votar-lo a través d’aquest formulari. Entre tots els comensals que destinin un minut a avaluar el menú que han tastat, es sortejaran diversos premis com lots de vins i caves Torelló o menús als restaurants participants.

Per altra banda, a les xarxes socials Jornades gastronòmiques AEH, els seguidors de la pàgina hi trobaran concursos on podran guanyar més menús gratuïts o amb descompte als restaurants i lots de vins i caves Torelló. Per participar-hi només han d’entrar al Facebook o Instagram Jornades gastronòmiques AEH, buscar la publicació del concurs i mencionar la persona qui els acompanyarà a tastar un dels menús de les jornades.

Paral·lelament, i coincidint amb l’esdeveniment Hola Família organitzat per l’Agència Catalana de Turisme, l’AEH Salou ha preparat dues activitats pel diumenge 9 de juny al Passeig Jaume I de la població: el concurs Petit Xef i una degustació d’arròs Bayo i cava Torelló. El concurs va dirigit a nens i nenes que vulguin aprendre i gaudir de la cuina amb xefs de renom del municipi com Pep Moreno, Edu Cuesta o Felix Ruiz. Podran fer-ho a partir de les 12 del migdia al Passeig Jaume I de Salou els nens i nenes que tinguin entre 8 i 12 anys. Com a màxim hi podran participar 20 nens i s’hi han d’inscriure una hora abans al mateix passeig.

L’objectiu de les jornades i de l’associació és convertir Salou en un destí gastronòmic, no només durant la temporada alta sinó durant tot l’any a través d’esdeveniments gastronòmics que recordin que “al Febrer Salou també existeix”. I per últim demostrar que la gastronomia de Salou té la mateixa qualitat que la de molts altres destins gastronòmics de referència a la Costa Daurada.

Com ha comentat el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Salou, Marc Montagut, “gràcies a associacions com l’AEH, la gastronomia s’està posicionant a Salou. Faltaven unes jornades com aquesta que posessin de relleu un aliment tan important i nostre com és l’arròs”.

Com comenta Pep Moreno: “aquestes són les primeres jornades organitzades per l’associació, però la intenció és repetir-les, consolidar-les i complementar-les amb activitats paral·leles com una mostra dels menús dels restaurants al Passeig Jaume I per apropar la gastronomia  a tota la població”

L’associació seguirà organitzant jornades pròpies, però també aportarà recolzament a jornades consolidades a la població com la del calamar, organitzada per l’Ajuntament de Salou, amb l’objectiu de seguir unint i creant sinergies.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

presentació 1.JPG
presentació 2.JPG
presentació 3.JPG

Document Actions