Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Gastronomia Salou

Es presenta l'Associació d'Hostaleria de Salou

dimarts 29 gener 2019

La nova entitat arrenca amb 40 establiments i el suport de l’Ajuntament

“Tenim una oferta extensa i de qualitat. Només ens ho hem de creure i a través de l’associació convertir Salou en un destí gastronòmic”. Pep Moreno, primer president de l’AEH Salou

S’ha presentat la nova Associació d’Hostaleria de Salou, amb la presència de Francesc Pintado, president de l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona; Pere Granados, alcalde de Salou; Pep Moreno, primer president de l’AEH Salou; i alguns dels membres de la junta de la nova associació:  Fernando López del Restaurant Totxo; Javier García del Xiringuito Elektra; Edu Cuesta del Restaurant Le Sommelier; Jose Felix Ruiz del Restaurant Lunattic i Jaume Solé de Port Aventura.

Pel president de l’AEHT, Francesc Pintado: “avui és un dia molt especial. Seguim amb el propòsit de regenerar i dinamitzar el sector arreu del territori. És un honor fundar avui l’AEH Salou de la mà de 40 establiments associats i de l’Ajuntament de Salou”

Pere Granados, Alcalde de Salou ha cregut des del primer moment en la necessitat de disposar d’una associació que vehiculi i dinamitzi el sector i ha felicitat en primera persona a Francesc Pintado i a tot el seu equip per donar impuls a la creació de l’AEH Salou “Em sento orgullós de tots els empresaris i en especial d’aquells que han tingut la iniciativa de crear aquesta entitat”.

Durant les properes setmanes es presentarà la junta completa de la nova associació en una festa d’inauguració a Salou, la qual donarà el tret de sortida oficial a tots els propòsits i objectius que s’han exposat avui:

-Per una banda unir esforços, crear sinergies i representar la diversitat d’establiments de la població.

-Per altra banda convertir Salou en un destí gastronòmic, no només durant la temporada alta sinó durant tot l’any a través d’esdeveniments gastronòmics que recordin que “al Febrer Salou també existeix”.

-I per últim demostrar que la gastronomia de Salou té la mateixa qualitat que la de molts altres destins gastronòmics de referència a la Costa Daurada.

 

Tots els presents a la presentació d’avui comparteixen que Salou compta amb grans professionals i amb una excel·lent oferta gastronòmica. I tots ells tenen la certesa que la ciutat necessita que es creï una entitat pròpia que uneixi esforços i doni impuls al sector des de l’àmbit privat. L’Ajuntament i el Patronat de Turisme duen a terme diverses iniciatives per fomentar Salou com experiència gastronòmica, però com diu el seu alcalde “la col·laboració pública i privada farà que Salou sigui un referent gastronòmic a la Costa Daurada”

Pep Moreno, primer president de l’Associació, també ha volgut agrair el suport dels primers 40 establiments associats i a Francesc Pintado per “facilitar-nos la forma de crear l’associació”. Pep Moreno té clar que la nova associació “ha de promoure activitats que atreguin nous visitants i donin a conèixer Salou com un destí purament gastronòmic”

A curt termini l’AEH Salou vol col·laborar amb esdeveniments gastronòmics ja consolidats i organitzar-ne de propis. L’objectiu de Pep Moreno és que en pocs anys Salou tingui deu activitats gastronòmiques consolidades cada any. “No pretenem que tots els establiments hi participin, però sí que tots es vegin reflectits en alguna de les iniciatives”.

Pep Moreno i Pere Granados estan d’acord en que les jornades gastronòmiques són també un atractiu turístic de proximitat, que pot donar a conèixer el potencial gastronòmic que hi ha a la població a ciutadans de municipis veïns, més enllà de la marca “Salou sol i platja”.

Durant la presentació de l’Associació, Francesc Pintado en nom de la junta, ha agraït el suport de l’alcalde de Salou regalant-li la ja mítica “jaqueta de cuina” de l’AEHT. Un present que, des de la constitució de la nova junta de l’AEHT el maig de 2018, s’ha fet a diverses personalitats públiques i referents del sector gastronòmic que han donat el seu suport a l’Associació, com és el cas de les 5 estrelles Michelin de la província, del president de la Diputació i de l’alcalde de Tarragona.

 

Galeria d'imatges

aeht 2.jpg

Document Actions