Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Gastronomia Salou

Salou presenta el nou calendari gastronòmic 2019

divendres 15 febrer 2019

El 10 de maig s’inicien els actes programats amb la IX edició de Sabor Salou

A Salou ja està disponible la nova programació dels principals actes relacionats amb la gastronomia que es desenvoluparan al llarg d’aquest 2019. Com cada any, l’ampli ventall de productes del municipi permet oferir una extensa gama de jornades en diferents formats que permeten gaudir de la millor cuina. Amb aquesta iniciativa es busca posar en valor la gastronomia, els seus atractius i oferir nous al·licients als veïns i veïnes del municipi i també als visitants.

La primera jornada gastronòmica comença amb la IX edició de Sabor Salou. La fira tindrà lloc al Passeig Jaume I a partir del dia 10 fins al 12 de maig.

A continuació, durant el mateix mes i amb una durada de deu dies, es donarà el tret de sortida a la ruta de degustacions de primavera, el Gastrotour. Els establiments participants hi podran oferir les seves originals creacions des del 17 fins al 26 de maig. Es tracta d’una ruta gastronòmica que destaca per la gran varietat i qualitat de degustacions que s’ofereixen per part del teixit local i que aposten per una oferta de tapa i “quinto” per només 2,50 euros.

Ja un cop ha passat l’estiu i arriben els mesos de temporada mitja i baixa arriba el Nomad Festival Salou que s’emplaça al mes de setembre amb quatre dies plens de colors i ritmes. Es tracta d’un festival que mescla gastronomia, música, moda i animació infantil, d’entre altres, on petits i grans podran gaudir de la programació. També hi comptarà amb la presència de Food Trucks i activitats per a tots els públics del 12 al 15 de setembre.

La vetllada del Wine&Music està prevista pel 13 de setembre on la Torre Vella acollirà una degustació de vins i tapes elaborades pels premiats de l’última edició del Gastrotour. Una jornada gastronòmica combinada amb la millor música ambiental en directe que permetrà conèixer els productes de la terra.

Coincidint amb el RallyRACC-Catalunya Costa Daurada, del 18 al 27 d’octubre s’engega una nova edició del Rally de Tapes per tal d’oferir una major experiència gastronòmica. Per només 2,50 euros es podran tastar, als establiments adherits, les degustacions acompanyades per un “quinto”. Una forma per gaudir de la setmana del motor en família i tastar la gastronomia del municipi.

I la darrera trobada, on es posa en valor el mol·lusc, són les jornades del Calamar, que arriben al mes de novembre per tal de tancar els actes gastronòmics de 2019. Aquestes s’inicien el dia 22, coincidint amb la festa del calamar i duraran fins al 8 de desembre. El mol·lusc es converteix en el principal protagonista dels menús que ofereixen els restaurants.

Document Actions