Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Infància

Més de 300 nens i nenes acomiaden l’estiu amb una gran Festa de l’Aigua

divendres 31 agost 2018

El Casal Xic’S, el Casal Esportiu Iniciació i Multijoc, i el Casal infantil del Centre obert El Dofí Màgic han celebrat el final d’estiu amb una festa conjunta a l’Escola Europa

Aquest matí, el Casal Xic’S, el Casal Esportiu i el Casal infantil del Centre obert El Dofí Màgic han celebrat el final de casals amb una festa conjunta a l’Escola Europa de Salou. Prèviament, els nens i nenes del Casal Xic’S han ofert una actuació pels pares i mares a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic. Tot seguit, s’han reunit amb els nens i nenes del Casal Esportiu Iniciació i Multijoc i del Casal infantil del Centre Obert El Dofí Màgic a l’Escola Europa, on han gaudit de la visita del Rocky i la Confetina, de música, esmorzar per a tots i la gran Festa de l’Aigua a la pista amb dos inflables refrescants i festa de l’Escuma. A l’acte d’acomiadament també han assistit la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, i el regidor d’Esports, Dani López.

Per una banda, la regidoria d’Infància ha realitzat el Casal Xic’S, que proposa una oferta d’oci i lleure de qualitat pels nens i nenes de Salou d’entre 3 i 12 anys. El casal està sota la direcció de la Fundació Pere Tarrés on hi participen 10 monitors, 1 directora i 6 vetlladors pels nens amb necessitats educatives especials. Aquest estiu, s’han ofert un total de 490 places, així com 6 places per quinzena adreçades a nens amb necessitats educatives especials, encara que aquestes places han estat cobertes per un total de 160 nens que han anat repetint per quinzenes durant l’estiu. Aquest casal ha ofert tot tipus d’activitats com, per exemple, tallers, sortides a la piscina i a la platja, visites a la Policia Local, classes de Zumba, una Festapark,  inflables de la Platja,  una sortida al Saltting de Reus, una visita a la Granja de Neri, esports com kayak i padel surf al Club Nàutic,  cinema, sortides pel municipi, i visites a la Masia Tous, a l’Espai d'Infància i a la Zona Esportiva de Platja, entre moltes altres activitats. A més, el passat 26 de juliol també van celebrar una festa de meitat d’estiu amb tots els nens i nenes del Casal. La regidora d’Infància, Julia Gómez, ha valorat molt positivament “el desenvolupament del Casal Xic’S i les moltes activitats d’aprenentatge dels nens i nenes de Salou, ja que han conegut molts espais del municipi en un aprenentatge directe però a través del joc”.

Per altra banda, la regidoria d’Esports ha dut a terme l’Escola Esportiva Iniciació i el Multijoc. Les activitats que han fet han estat Jocs Psicomotrius, coordinació motora, piscina, jocs pre-esportius, jocs iniciació esportiva i activitats aire lliure (sortides bici, kayak, gincanes, senderisme,etc). L’Escola Esportiva ha ofert un total de 734 places dividides en nou setmanes, adreçades a nens i nenes de P3 fins 4rt de primària; així com 202 places distribuïdes també en nou setmanes, per a nens i nenes de 5è de primària fins 3r d’E.S.O. El regidor de l’àrea Dani López ha destacat que “des de la regidoria d’Esports, hem volgut realitzar dos casals distribuïts per edats per tal que tan els més petits com els joves, puguin gaudir d’una gran varietat d’activitats adequades a la seva edat”. Dani López també ha volgut felicitar la bona feina feta pels monitors que han fet possible la realització dels casals i dels cursos de natació.

La regidoria de Benestar i Serveis Socials ha realitzat el Casal infantil del Centre obert El Dofí Màgic, on han participat un total de 86 nens i nenes d’entre 3 i 12 anys. Aquest estiu, han treballat amb un eix d’animació conjunt que ha estat el tema dels Superherois, amb disfresses, jocs, dinàmiques i contes entorn aquesta temàtica. Entre les activitats realitzades, els nens i nenes inscrits han pogut gaudir de sortides a la platja i a la piscina municipal, jocs d’aigua al pati, tallers, manualitats, visites a la biblioteca municipal. A més, han anat al Minitarraco i a l’Expotaku, i han fet una excursió al Parc Samà, així com també han realitzat una dormida al centre, on van participar uns 25 nens i nenes inscrits, i al dia següent van fer una sessió de cinema al Teatre Auditori. La regidora de l’àrea, Estela Baeza, també ha volgut agrair les persones que han format part dels casals, i ha destacat “la importància d’aquestes iniciatives, ja que permeten seguir motivant els infants a través de l’oci”.

Cal destacar que també han finalitzat les activitats d’estiu els cursos de natació i el Casal Jove del Centre Obert El Dofí Màgic. Els cursos de natació organitzats per la regidoria d’Esports han comptat amb un total de 309 places distribuïdes en 7 grups de diferents nivells d’edat, des dels 24 mesos fins els 15 anys. La regidoria de Benestar i Serveis Socials també ha comptat amb el Casal Jove del Centre Obert El Dofí Màgic a la Masia Tous, adreçat a joves dels 13 als 17 anys, amb un total de 23 joves inscrits durant els dos mesos d’estiu, on han pogut gaudir d’activitats aquàtiques; racons de ludoteca amb tallers; jocs de rols i dinàmiques de grup; sortides setmanals a Boscaventura, Expotaku, Club de Tennis Salou i Scape Room Salou, entre d’altres; tallers de ball i de relaxació; i acampades i dormides cada mes al Mas de l’Esquerrer i al Refugi set cabretes a Botarell.

Galeria d'imatges

P1130002.JPG
P1130009.JPG

Document Actions