Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Infància

Una vintena de mares i pares aprenen a realitzar el Suport Vital Bàsic i la Reanimació Cardiopulmonar a Salou

dimecres 16 octubre 2019

Aquesta nova sessió gratuïta de l’Escola de Pares ha tingut lloc, aquest matí, de 10:30 a 12 hores, a l’Espai d’Infància Estació del Carrilet de Salou

L’activitat, a càrrec de professionals del Centre d’Alta Resolució (CAR) del municipi, s’ha dut a terme en el marc del Dia Europeu de la conscienciació sobre l’aturada cardíaca

Una vintena de mares i pares han participat, durant el matí del dia d’avui, en una nova sessió gratuïta de l’Escola de Pares, dedicada al Suport Vital Bàsic i a la Reanimació Cardiopulmonar (RCP), en el marc de la commemoració del Dia Europeu de la conscienciació sobre l’aturada cardíaca. Aquesta iniciativa està organitzada pel Club Xic’S i forma part del conjunt d’activitats que es duen a terme, a l’Espai d’Infància Estació del Carrilet, des de l’àrea de Serveis Educatius, Lleure, Esport, Infància, Joventut i Adolescència de l’Ajuntament de Salou.

Aquest taller ha anat a càrrec de la infermera del Centre d’Alta Resolució (CAR) de Salou, Joaquina Sánchez, acompanyada per la Doctora Esther Villalobos, pediatra, i les estudiants d’últim curs d’Infermeria, Mariola i Marta. La sessió s’ha dut a terme a l’Espai d’Infància Estació del Carrilet de Salou, de 10:30 a 12 hores del matí.

A l’activitat, també hi ha estat present la regidora de l’àrea de Serveis Educatius, Lleure, Esport, Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez, la qual ha agraït la col·laboració amb el Centre d’Alta Resolució de Salou en aquesta iniciativa. Gómez ha valorat molt positivament el funcionament de l’Escola de Pares, ja que “totes les sessions que s’han anat duent a terme, com la de la febre, la de les infeccions, la de la son i la dels consells de seguretat (aquesta darrera amb la col·laboració de la Policia Local), han estat tot un èxit de participació”, i ha afegit que “esperem que les jornades vinents siguin d’interès pel col·lectiu de mares i pares”.

Durant la jornada, la infermera Sánchez ha explicat a les mares i pares assistents les claus per realitzar correctament la Reanimació Cardiopulmonar (RCP), diferenciant entre infants i adults; i l’ús del Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA). També ha escenificat l’actuació en cas d’Obstrucció de la Via Aèria per Cos Estrany (OVACE) en pediatria, dins la qual s’inclou la maniobra de Heimlich.

Cal recordar que Salou és considerada una ciutat càrdioprotegida, atès que dins del terme municipal i en zones públiques hi ha instal·lats i preparats per funcionar, des del passat mes de juliol, un total de sis Desfibril·ladors Externs Automàtics. També es troba aquest servei a l’interior d’edificis municipals: Policia Local, Teatre Auditori (TAS), Pavelló Centre-Piscina, Camp de Futbol; i als vehicles de la Policia Local. A més, a l’estiu, es té el reforç d’un DEA en cadascun dels llocs de socors durant la temporada de bany a les platges de Llevant, Ponent, Cala Crancs, Capellans i Platja Llarga. 

L’any 2013, la Unió Europea va establir el 16 d’octubre com el Dia Europeu de la conscienciació sobre l’aturada cardíaca. L’objectiu d’aquesta commemoració és millorar la sensibilització i l’educació de les persones davant d’una aturada cardíaca, tant pel que fa al reconeixement del problema, com en la manera d’actuar en els primers minuts, fins a l’arribada dels serveis d’emergència. És de vital importància realitzar una formació mínima en RCP per tal de poder actuar en els primers instants i poder, així, salvar una vida.

Galeria d'imatges

1.jpg
2.jpg
3.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg

Document Actions