Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Joventut

El programa d’activitats juvenils Carretera i Manta 2018 reprèn les activitats aquest febrer

dijous 01 febrer 2018

Es duran a terme fins a 8 activitats de diferents àmbits com formatives, sortides i esportives

 

Aquest matí, en una roda de premsa celebrada a Salou, on han assistit l'alcalde de Salou, Pere Granados; l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Relacions Ciutadanes de Vila-seca, Josep Toquero; així com el regidor de Joventut de l’Ajuntament de Salou, David González; s’ha presentat el programa d'activitats CARRETERA I MANTA 2018 que reprèn la seva activitat aquest febrer fins el proper mes d’octubre. Entre aquests mesos es duran a terme fins a 8 activitats de diferents àmbits com formatives, sortides i esportives. 

Els joves que vulguin participar de les activitats que proposa el programa poden consultar l'oferta i apuntar-se. L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha volgut remarcar “la gran qualitat de la oferta dins el programa d’oci i formació”, i ha afegit que “es tracta d’un petit tast de les activitats que es duen a terme a cada municipi”.

El Carretera i Manta va néixer l’any 2.000 amb la signatura d’un conveni que recollia un conjunt d’activitats formatives i lleure dins un programa. Encara i tot, “realment va començar a tenir forma abans, fruit de la inquietud per les esquiades, fet que any rere any ha anat transformant el programa i aportant-li frescor i vida”, ha volgut destacar el regidor de Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de Vila-seca, Josep Toquero.

Cada activitat té un nombre de places limitades que es cobreixen per rigorós ordre d'inscripció i van adreçades als joves del municipi entre els 14 i els 30 anys (encara que si hi han places disponibles els majors de 30 s'hi poden apuntar). L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha volgut comentar que “al llarg dels 18 anys que porta celebrant-se el Carretera i Manta, han passat més de 4.000 joves”. Mendoza ha afegit que “des de l’any passat, la nova web permet que els joves puguin proposar les seves pròpies idees, fet que aporta un valor afegit al programa”.

La programació del Carretera i Manta 2018 és la següent: El 16, 17 i 18 de febrer podreu trobar l’Esquiada a Port Ainé; el 2, 3 i 4 de març l’Esquiada Andorra-Grandvalira; del 10 al 29 de març trobareu el curs intensiu de dinamització d’activitats de lleure; del 26 al 29 de març el curs de premonitor; del 15 de setembre al 15 de desembre el curs de dinamització  d’activitats de lleure; del 29 de setembre al 6 d’octubre el curs de monitor de ludoteca; el 5, 6 i 7 d’octubre podreu gaudir de la sortida cultural a San Sebastià; i a l’octubre (dates a confirmar per l’organització) de la sortida al Saló del Manga de Barcelona. Cal destacar que la sortida al Saló del Manga, junt amb les esquiades, són les activitats que més demanda tenen.

El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Salou, David González, també ha apuntat que “ des dels Ajuntaments dels tres municipis es pretén, no només oferir activitats d’oci, sinó també una oferta de cursos formatius i monogràfics qualificats per als joves, de manera que els permetin obtenir una titulació en un període curt de temps”.

Per consultar el programa i els detalls de cada activitat es pot fer entrant a la pàgina web oficial del programa www.carreteraimanta.cat o a través de les xarxes socials del carretera i manta. A més, a través de la web també es podrà realitzar una reserva prèvia de les places.

Per a realitzar les inscripcions o per a més informació, aquells que ho desitgin poden adreçar-se al Punt d'Informació Juvenil de Salou (PIJ SALOU), així com també es podrà fer als altres Punts d’Informació Juvenil de Vila-seca i Cambrils.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

petita_carretera_i_manta.jpg
P1070702.JPG
P1070675.JPG

Document Actions