Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

L’Ajuntament de Salou incrementa el servei d’hidroneteja a la via pública per garantir la millor qualitat sanitària

dissabte 21 març 2020

A través dels operaris de l’empresa UTE Salou Net, el Consistori salouenc vetlla perquè es duguin a terme, regularment, les tasques de desinfecció de tots els contenidors de la ciutat, oferint, així, les màximes condicions d’higiene

També es garanteixen: la neteja i desinfecció de diversos centres i edificis públics, d'una banda; i, de l'altra, la xarxa de sanejament municipal, tots dos, serveis de caràcter essencial

La recollida selectiva de residus -paper i cartró, envasos, vidre, matèria orgànica i fracció resta- manté la freqüència establerta

L’alcalde de Salou, Pere Granados, apel·la a la responsabilitat individual i col·lectiva, per tal de garantir la seguretat de la ciutadania, així com dels treballadors i treballadores que s’encarreguen del servei

L’Ajuntament de Salou incrementa el servei d’hidroneteja a la via pública i manté les freqüències de la recollida selectiva de residus -paper i cartró, envasos, vidre, matèria orgànica i fracció resta-, per tal d’assegurar les millors garanties sanitàries a la població, durant l’estat d’alarma decretat pel Govern espanyol, dilluns passat.

L’actual crisi sanitària comporta prioritzar la prestació dels serveis de caràcter essencial, vinculats, directament, al manteniment de la salut, la seguretat i el benestar de les persones. Aquests serveis fan referència a la recollida de residus i neteja viària; a la neteja i desinfecció de centres i edificis públics; i a la xarxa de sanejament municipal.

A través de l’empresa UTE Salou Net, el Consistori desinfecta, regularment, tots els contenidors de brossa, per tal que els salouencs i les salouenques hi puguin dipositar, amb les millors condicions de seguretat, els residus domèstics que es generen, diàriament.

Per contra, hi ha altres serveis que es redueixen i que, fins i tot, es deixen o es deixaran de prestar, com són la recollida comercial; la recollida al sector de la restauració i l’hoteler, i també romandrà tancada la deixalleria.

Aquests recursos es reorganitzen, ara, per incrementar la neteja i desinfecció de contenidors; així com per a la higiene d'espais públics estratègics i accessos del Centre d’Alta Resolució (CAR) de Salou; de la comissaria de Policia; dels exteriors de supermercats i botigues d'alimentació; de les residències d'avis i de les farmàcies. Estaríem parlant, en alguns casos, d’una freqüència diària, i, en d’altres, de dies alterns o de fins a 2 dies a la setmana, depenent de la concurrència de cada lloc.

Els contenidors es netejaran dos cops al dia: al matí, amb aigua calenta, i a la tarda, amb desinfectant.

A més, l'empresa ha posat en marxa un protocol de seguretat en el treball, destinat a la prevenció del COVID-19. Es tracta d’una normativa estricta i, en el compliment de la qual, tot el personal hi està compromès.

 

Responsabilitat social

L’Ajuntament de Salou demana que la ciutadania llenci els residus dins dels contenidors corresponents, i no els deixi a l’exterior. En aquest sentit, l’alcalde de Salou, Pere Granados, apel·la a la responsabilitat individual i col·lectiva, i a la importància de ser, en aquestes circumstàncies, més cívics que mai, “per tal de garantir la seguretat dels ciutadans i ciutadanes, i també, la dels treballadors i treballadores que vetllen per garantir aquest servei”.

El batlle també ha convidat la població a “fer una reflexió sobre la necessitat de reciclar i gestionar, de forma responsable, els nostres residus”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, ha manifestat que “s’han establert mesures de protecció entre els treballadors/es, per prevenir contagis; i s’ha incrementat, també, la neteja i la desinfecció de bateries de contenidors”. A més, “prioritzem la higiene a través de mitjans mecànics, en lloc de manuals, de manera que aquests darrers es destinaran al reforç de la hidroneteja en espais públics”, ha indicat l’edil, tot assegurant que “l’Ajuntament de Salou garantirà, també, la neteja i desinfecció de centres i edificis públics, i la xarxa de sanejament municipal, com a serveis de caràcter essencial per a la població”.

Altres contractes que no participen d’aquest caràcter essencial, però que han de seguir prestant-se per no descuidar el manteniment de la via pública són: jardineria, manteniment d'edificis i enllumenat públic, però a un nivell mínim o de guàrdia.

Document Actions