Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

L’Ajuntament de Salou incrementa els mitjans de neteja i de recollida d’escombraries per aquest estiu

dijous 06 juny 2019

Durant els mesos de gran afluència turística es reforcen també els serveis de recollida de voluminosos i el de recollida de paper i cartró comercial, entre d’altres.

L’Ajuntament de Salou ha augmentat els mitjans de neteja viària, neteja de platges i recollida de residus, tenint en compte l’increment dels residus que es produeix durant els mesos d’estiu, més concretament entre el juny i el setembre.  

Recordem també que, a banda del reforç d’estiu, l’Ajuntament va aprovar recentment una modificació de la concessió per  tal de millorar el servei de recollida selectiva de residus urbans i el seu transport, com també per incrementar les freqüències en la neteja viària.

Les freqüències a les zones més concorregudes es milloren amb un increment diari de neteja amb aigua, treballs per intensificar l’escombrat manual així com recollida de contenidors i buidat de papereres per la tarda addicionals durant la temporada turística. També s’incorporen noves mesures d’escombrat i de buidat de papereres amb equips de tarda els 7 dies de la setmana durant dos mesos en horari de tarda com a un equip de control de desbordament de contenidors .

Aquesta ampliació del servei coincideix també amb l’inici de la campanya d’Ecovidrio, per impulsar el reciclatge de vidre en el sector hostaler del municipi, i de la campanya educativa per part de l’Ajuntament, que es porta realitzant els darrers anys, per tal de conscienciar la ciutadania de la importància de les accions cíviques i de fer servir els serveis que tenen a la seva disposició, com són la recollida selectiva i el servei de la deixalleria, entre d’altres.

Segons l’alcalde de Salou, Pere Granados, “és important avaluar quines són les necessitats en matèria de neteja urbana i de recollida de residus, per tal d’adaptar el servei i donar resposta a la demanda real; i les mesures que hem adoptat van en aquest sentit”.

Per la seva banda, el regidor de Concessions, Jesús Barragán, recordava que “per poder gaudir d’un  servei de qualitat i d’excel·lència no n’hi ha prou amb l’esforç de dotació i ampliació dels recursos destinats a la neteja i recollida de residus urbans; sinó que també és important la col·laboració ciutadana fent ús adequat del servei i respectant la normativa”.   

 

 

 

Serveis de recollida diària durant l’estiu

L’Ajuntament de Salou recorda també la importància de fer servir els serveis de recollida que es troben a disposició de la ciutadania, com són el de recollida de voluminosos i el de recollida de paper i cartró comercial.

Per una banda, el servei de recollida de voluminosos, que durant l’estiu es troba a disposició de dilluns a dissabte, cal concretar-lo prèviament mitjançant el formulari de la pàgina web Salou més net o trucant al telèfon 900 101 613.

Per altra banda, es troba el servei de recollida de paper i cartró comercial, el qual de juny a setembre és de freqüència diària. Per poder beneficiar-se del servei, caldrà adherir l’establiment interessat a través del formulari de la pàgina web Salou més net. Un cop rebi la confirmació conforme forma part del recorregut de recollida, caldrà doblegar correctament els cartrons i papers i deixar-los davant l’establiment els dies de servei de recollida.

Sancions per embrutar la via pública

Cal recordar també que l’Ajuntament de Salou sancionarà aquelles accions incíviques amb multes d’entre 100 i 400 euros. Algunes conductes sancionables, recollides a l’Ordenança de Civisme i Convivència, són: tirar, llençar o embrutar la via amb residus o qualsevol objecte que l’embruti; tirar i/o dipositar escombraries a llocs públics o fora dels contenidors i papereres habilitats; transferir als contenidors qualsevol tipus de materials o deixalles de construcció; i utilitzar per part dels establiments comercials els contenidors de recollida selectiva de paper i cartró del carrer i/o no deixar el cartró ben plegat, apilat, enfardat, relligat o amb cinta adhesiva davant o dins de l’establiment. També se sancionaran altres comportaments com fer grafitis, pintades, etc.

Document Actions