Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

Salou millorarà les comportes dels canals de sortides d’aigües pluvials del Passeig Miramar

dijous 17 gener 2019

Els treballs de reparació o substitució es duran a terme a l’alçada del carrer Jaume Nualart, Muntanyeta, Guillem de Claramunt, Barenys, A, B, Esperanto i Rembrandt

Aquestes obres compten amb un pressupost de 13.497,55 euros

L’Ajuntament de Salou té previst realitzar tasques de reparació o substitució de les comportes dels canals de sortides d’aigües pluvials del Passeig Miramar, més concretament a l’alçada del carrer Jaume Nualart, carrer Muntanyeta, carrer Guillem de Claramunt, carrer Barenys, carrer A, carrer B, carrer Esperanto, així com també a la platja de Llevant a l’alçada del carrer de Rembrandt. Cal recordar que alguns d’aquests carrers es troben al mateix nivell del mar, de manera que les comportes tenen una importància vital per donar sortida a l’aigua de pluja en situacions d’aiguats, i al mateix temps impedir l’entrada d’aigua de mar a través del sistema de drenatge quan hi ha temporals de mar cap a terra.

L’actual sistema ha donat bons resultats tenint en compte les dificultats que implica la falta de pendent i la pressió turística de les platges que impedeix deixar oberts uns canals d’evacuació d’aigües. Tot i així, en episodis d’aiguats la força de l’aigua malmet les comportes i els ancoratges d’aquestes.

Els treballs a realitzar són la nova fabricació i substitució d’una tapa de fibra de vidre laminada amb teixit i resina per les que es troben en pitjor condició, es repararan les esquerdes existents de les comportes que presentin unes condicions acceptables, es repararan també els topes de les comportes que estiguin malmesos, i s’instal·larà un espai per allotjar la bomba per evacuar les aigües entollades existents. Aquestes obres de reparació o substitució compten amb un pressupost de 13.497,55 euros, i amb una durada prevista d’un mes.

L’alcalde Pere Granados ha destacat “la importància d’aquestes tasques de manteniment, ja que permeten garantir la sortida de l’aigua de pluja cap al mar en situacions d’aiguat, així com impedir l’entrada d’aigua de mar en situació de temporal”. Per la seva banda, la regidora de Platges, Julia Gómez, ha assenyalat que “en algunes ocasions n’hi haurà prou amb reparar esquerdes, però en d’altres serà necessari canviar les comportes per unes de noves, ja que els aiguats les han malmès”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Salou també té previst realitzar obres de millora als canals de sortida d’aigües pluvials a la Platja de Llevant, a l’alçada del carrer Rembrandt, el carrer Joan Miarnau i el carrer de la Salut.

Galeria d'imatges

comportes plànol.jpg

Document Actions