Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

Salou treballa en la millora de més instal·lacions d’enllumenat públic

dimecres 06 setembre 2017

Les obres, que s’estan licitant, tindran un termini d’execució de 2 mesos i ascendiran a 107.826,72€

El municipi de Salou disposa d’una amplia xarxa viària acompanyada de les corresponents infraestructures, entre les quals destaca l’enllumenat públic que supera els 13.000 punts de llum.

Aquestes instal·lacions d’enllumenat públic es veuen afectades per l’entrada en vigor del Decret 190/2015 del 25 d’agost del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i que correspon al “Reglament de desenvolupament de la Llei 6/2001, de 31 de maig, d’ordenació ambiental de l’enllumenament per a la protecció del medi nocturn”, a on s’especifiquen les característiques tècniques que han d’observar les instal·lacions d’enllumenat per tal de minimitzar la contaminació lumínica a la vegada que també pretén obtenir un estalvi energètic amb l’aplicació de sistemes d’encesa, equips i làmpades de més alt rendiment.

L’esmentat Decret estableix l’obligatorietat d’adequar totes les instal·lacions d’enllumenat existents d’acord amb les directrius en ell indicades i fixa uns terminis per a establir un pla d’actuació i el seu desenvolupament i execució posterior així com també fixa un règim  sancionador.

Es per això que la Junta de Govern Local de Salou ha aprovat el projecte de millora de les instal·lacions de l’enllumenat públic de Salou, en el qual es substituirà la tecnologia de Vapor de Mercuri (VM) per Vapor de Sodi d’alta pressió (VSAP). Amb aquests canvis, es pretén minimitzar la contaminació lumínica a la vegada que també s’obté un estalvi energètic amb l’aplicació de sistemes d’encesa, equips i làmpades de més alt rendiment.

El Projecte determina la que seria la 10ena fase d’adequació de l’enllumenat públic de Salou la qual es determina com l’actuació a dur a terme durant el present any 2017 i que afecta a un total de 537 punts de llum distribuïts en 19 quadres de comandament.

Un cop licitada, l’obra, tindrà un termini d'execució de 2 mesos, a partir de l’Acta de Comprovació del Replanteig. El pressupost d’execució per contracte d’aquestes obres de millora, ascendeix a 107.826,72 euros.

Galeria d'imatges

llums.jpg
actuaciofanals.jpg

Document Actions