Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Participació Ciutadana

Salou aprova el reglament de participació ciutadana

dilluns 09 abril 2018

Durant el plenari també s’ha aprovat instar al govern de l’estat al compliment de tots els compromisos pendents en relació a la xarxa ferroviària del corredor mediterrani a Salou i al territori

El ple de l’Ajuntament de Salou ha aprovat inicialment el Reglament Municipal de Participació Ciutadana amb un total de 12 vots favorables (els del govern CiU i PSC). C’s i Guanyem s’han abstingut, i els regidors del PP i ERC hi ha votat en contra.  

Per la seva banda l’alcalde, Pere Granados, ha remarcat que “és un reglament que té un objectiu clar, que és impulsar polítiques i espais de participació tot obrint procediments d’informació i participació ciutadana que ens han d’ajudar a la presa de decisions valorant aquells reptes i demandes de la societat”. Afegia que “la voluntat del govern amb aquest reglament és donar mitjans perquè el ciutadà col·labori i sigui més protagonista d’allò que l’Ajuntament tira endavant, i això vol dir donar elevar la qualitat democràtica del municipi”.  

Per la seva banda, la regidora de Participació, Júlia Gómez, ha expressat la seva satisfacció “per aquesta eina que servirà per posar en marxa un municipi que dona més veu i valor a la ciutadania”, i ha donat les gràcies a tots els grups municipals de l’oposició que han “col·laborat amb les seves aportacions” (PP, C’s i ERC), malgrat lamentar que aquests finalment no hagin donat el seu vot a favor “havent-hi una quasi unanimitat  i alt grau de consens en tot l’articulat”.

Pel que fa a d’altres punts de l’ordre del dia que s’han debatut al ple són: 

1)Aprovar, si s'escau, les tarifes corresponents al servei urbà de taxi per l’any 2018. Aprovat per unanimitat de tots els grups.

2)Ratificació, si s'escau, dels acords del consell plenari del consorci TACOALT de Pròrroga de la durada del consorci per un nou període de 10 anys, de modificació dels estatuts, i d’incorporació d’un nou membre al consorci. Aprovat per unanimitat de tots els grups.

3) Aprovació, si s’escau, de la proposta dels dies festius locals designats per l’Ajuntament de Salou per l’any 2019, el qual s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups.

4) Aprovació, si s'escau, de la renovació del conveni de col·laboració entre la universitat Rovira i Virgili i l’ajuntament de Salou per al foment de l’emprenedoria i la creació d’empreses. Aquest punt s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups.

Pel que fa a les mocions presentades, els grups municipals del govern (CiU i PSC) han reclamat al govern de l’estat el compliment de tots els compromisos pendents en relació a la xarxa ferroviària del Corredor Mediterrani a Salou i al territori. Una moció que s’ha aprovat amb els vots a favor de CiU, PSC, ERC, i Guanyem; amb les abstencions de C’s, i PP.

D’altra banda, el grup municipal C’s ha presentat una moció per donar suport a la festa de Sant Jordi com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat. Aquesta s’ha votat a favor amb els vots de C’s, PP, PSC, l’alcade Pere Granados, i els regidors Jesús Barragán, i Júlia Gómez; i ha comptat amb els vots en contra d’ERC, Guanyem, i la regidora Martina Fourrier. Els regidors Marc Montagut, Benet Presas, i Ramón Pascual s’hi ha abstingut.

El grup de C’s, també ha presentat una moció sobre l’ocupació il·legal d’habitatges al municipi de Salou, la qual s’ha votat en contra amb els vots de CiU, PSC, ERC, i Guanyem; i amb els vots favorables de C’s i PP.

Finalment ell grup d’ERC-AM, juntament amb els regidors Martina Fourrier, Benet Presas, Marc Montagut, i Ramon Pascual, han presentat una moció per a la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat Espanyol, la qual s’ha votat a favor per part d’ERC, Guanyem, la regidora Martina Fourrier i Mª José Rodríguez, els regidors Marc Montagut, Benet Presas i Ramón Pascual.

Recordar que en el torn d’assumptes urgents s’ha donat compte del decret de liquidació del pressupost 2017, que torna a donar un superàvit positiu de més de 4,5 milions d’euros.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

petita_ple_abril.jpg
ple_abril.jpg

Document Actions