Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Promoció turística

Salou reivindica un nou finançament pels municipis turístics a Torremolinos, a la 1a Jornada Estratègica per a Destinacions Turístiques

dijous 14 setembre 2017

L’alcalde i el regidor de Turisme participen de l’acte que es desenvolupa al Palau de Congressos de la ciutat malaguenya

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, junt amb el regidor de Turisme, Benet Presas, participen avui de la 1a Jornada Estratègica per a Destinacions Turístiques Pioneres que organitza la ciutat de Torremolinos. Aquesta trobada neix fruit de l’aliança de destinacions turístiques (AMT) de les vuit poblacions de sol i platja amb més pernoctacions a Espanya (Benidorm, Torremolinos, Salou, Calvià, Lloret de Mar, San Bartolomé de Tirajana, Arona i Adeje) i que ha servit per continuar mantenint una nova reunió periòdica d’aquest lobby turístic.

 

Pel que fa a la intervenció d’aquest matí a Torremolinos, l’alcalde de Salou ha insistit en la  importància d’un nou sistema de finançament pels municipis turístics, reclamant majors recursos provinents de la participació en els tributs de l’Estat i d’altres administracions. Granados afirma que sense aquest finançament específic es fa difícil donar resposta al sobredimensionament dels serveis que suposa l’activitat turística en un municipi que fluctua dels 27.000 als 200.000 habitants. A més, ha insistit que cal reflexionar en el fet que el turisme dóna vida als municipis turístics però també a la resta, perquè el turisme consumeix serveis i productes. En el marc de la trobada el batlle salouenc també ha insistit que cal apostar per la reconversió de les destinacions de sol i platja, reinventar-se, especialitzar i especialitzar-se i, de cara a guanyar competitivitat i ajudar a desestacionalitzar la temporada. Finalment, Granados ha assegurat que Salou s’està consolidant com una destinació vacacional líder en oci, incentius i entreteniment amb nous valors afegits com els Centres Turístics Integrals amb la inversió de Hard Rock; amb el qual espera superar de llarg dels 8 milions de pernoctacions.

 

L’acte, que es desenvolupa durant tota la jornada d’avui al Palau de Congressos de Torremolinos, hi assisteixen els alcaldes d’aquests vuit municipis de sol i platja a més d’altres ponents que debaten les tendències actuals pel que fa a turisme taronja, ecoturisme o economia col·laborativa; a més de com emprar eines de realitat virtual, de gestió de preus, Big Data i els últims programes de fidelització de clients, a més de formular estratègies per a realització de diagnòstics i accions d'especialització en segments o nous productes.

Galeria d'imatges

jornada.jpg
IMG-20170914-WA0009.jpg

Document Actions